Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ennyi volumen/heti sorozat elég?

Ennyi volumen/heti sorozat elég?

Figyelt kérdés

Push/Pull/Leg felbontásban edzek:

Push napon csinálok:

7 sorozatot mellre (4 fekvenyomás, 3 ferdepados nyomás)

6 sorozatot vállra (3 mellről nyomás, 3 oldalemelés

6 sorozatot tricpeszre (3 koponyatörő, 3 tolódzkodás)

Ez összesen egy héten 14 sorozat mellre, 12 sorozat vállra és 12 sorozat tricepszre

Pull napon csinálok:

14 sorozatot hátra (4 húzódzkodás, 4 döntött törzsű evezés, 3 csigás evezés, 3 vállvonogatás)

6 sorozatot bicepszre (3 franciarudas bicepsz, 3 ferdepados bicepsz)

Ez összesen egy héten 28 sorozat hátra és 12 sorozat bicepszre.

Leg napon csinálok:

8 sorozatot combfeszítőre (4 guggolás, 4 bolgárguggolás)

7 sorozatot combhajlítóra (4 merevlábas felhúzás, 3 combhajlító gép)

4 sorozatot vádlira (4 váldi állva)

Ez összesen egy héten 16 sorozat combfeszítő, 14 sorozat combhajlító és 8 sorozat vádli.

Így heti 6 edzéssel ennyi heti volumen elegendő/sok, vagy kevés? Ha sok akkor miből érdemes elvennem, ha kevés akkor pedig mennyivel érdemes többet csinálnom?

Naturál vagyok, a gyakorlatokból 8-12 ismétlést csinálok, bukáshoz közel, gyakran bukásig edzek.

2023. jan. 5. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Sok ilyen kérdés volt már. Az, hogy "elég" nagyon tág fogalom. Ha van normális progresszió lesz fejlődés is. Edzhetnél többet? Lehet. Intenzitás függő is, RPE, mennyire vagy közel bukáshoz, stb. Én pl. most hat hetes ciklusokban fogok edzeni és ahogy haladok előre próbálok újabb munkasorozatokat is hozzáadni az edzéshez, aztán majd kiderül hogy bírom.
2023. jan. 5. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
ja de amúgy összességében jónak tűnik, nem kevés
2023. jan. 5. 11:44
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezekre a kérdésekre továbbra sem lehet fekete-fehér választ adni. Izmosodsz, erősödsz, jön a progresszió, tudsz regenerálódni? Akkor elég ennyi volumen. Nem izmosodsz, nem erősödsz, nem jön a progresszió, nem tudsz regenerálódni? Akkor sok ez a volumen. Bár a voluemen kívül még rengeteg faktor dönt arról, hogy jó-e a programod.
2023. jan. 5. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:
24 sorozat hátra? Az még szteroiddal is rengeteg.
2023. jan. 5. 12:48
 5/6 A kérdező kommentje:

Kell egy verikális és egy horizontális húzó mozdulat, ez a húzódzkodás és az evezés. Illetve én szeretném a csuklyámat is edzeni, ezért tettem bele vállvonogatást.

Ez már 11 sorozat ami egy hétre nézve 22 sorozat mert heti 2x van Pull nap. Plusz tettem bele csigás evezést, mert szeretem azt a gyakorlatot és az nem is annyira leterhelő mint egy összetett alapgyakorlat.

2023. jan. 5. 13:05
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es: én is hasonló volument végzek, kevesebb esetén egész egyszerűen nem érzem eléggé átdolgozottnak a hátam, amin ugye ott van a latissimus, a görgeteg, a trapéz, a merevítők... Nem is tudom értelmezni ezeket a heti summa 12-14 sorozatokat egy ennyire összetett csoport esetében.

Szóval kérdező, ha rosszul is csinálod, legalább nem vagy egyedül.😁

2023. jan. 14. 12:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!