Ennyi volumen/heti sorozat elég?
Push/Pull/Leg felbontásban edzek:
Push napon csinálok:
7 sorozatot mellre (4 fekvenyomás, 3 ferdepados nyomás)
6 sorozatot vállra (3 mellről nyomás, 3 oldalemelés
6 sorozatot tricpeszre (3 koponyatörő, 3 tolódzkodás)
Ez összesen egy héten 14 sorozat mellre, 12 sorozat vállra és 12 sorozat tricepszre
Pull napon csinálok:
14 sorozatot hátra (4 húzódzkodás, 4 döntött törzsű evezés, 3 csigás evezés, 3 vállvonogatás)
6 sorozatot bicepszre (3 franciarudas bicepsz, 3 ferdepados bicepsz)
Ez összesen egy héten 28 sorozat hátra és 12 sorozat bicepszre.
Leg napon csinálok:
8 sorozatot combfeszítőre (4 guggolás, 4 bolgárguggolás)
7 sorozatot combhajlítóra (4 merevlábas felhúzás, 3 combhajlító gép)
4 sorozatot vádlira (4 váldi állva)
Ez összesen egy héten 16 sorozat combfeszítő, 14 sorozat combhajlító és 8 sorozat vádli.
Így heti 6 edzéssel ennyi heti volumen elegendő/sok, vagy kevés? Ha sok akkor miből érdemes elvennem, ha kevés akkor pedig mennyivel érdemes többet csinálnom?
Naturál vagyok, a gyakorlatokból 8-12 ismétlést csinálok, bukáshoz közel, gyakran bukásig edzek.
Kell egy verikális és egy horizontális húzó mozdulat, ez a húzódzkodás és az evezés. Illetve én szeretném a csuklyámat is edzeni, ezért tettem bele vállvonogatást.
Ez már 11 sorozat ami egy hétre nézve 22 sorozat mert heti 2x van Pull nap. Plusz tettem bele csigás evezést, mert szeretem azt a gyakorlatot és az nem is annyira leterhelő mint egy összetett alapgyakorlat.
4-es: én is hasonló volument végzek, kevesebb esetén egész egyszerűen nem érzem eléggé átdolgozottnak a hátam, amin ugye ott van a latissimus, a görgeteg, a trapéz, a merevítők... Nem is tudom értelmezni ezeket a heti summa 12-14 sorozatokat egy ennyire összetett csoport esetében.
Szóval kérdező, ha rosszul is csinálod, legalább nem vagy egyedül.😁
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!