Gyerekvállalás előtt érdemes erősíteni a hasizmot?
Figyelt kérdés
Jelenleg az edzéstervem része, azonban eltűnődtem, hogy vajon feleslegesen csinálom-e.
Ahogy nő a pocak, úgy szét fognak nyílni a hasizmok. Vajon ha erősebb izomzattal vágok ebbe bele, annak van bármi előnye?
2023. jan. 2. 09:41
1/6 anonim válasza:
Figyelj, ha a szülés szempontjából nincs is, máshogyan van. A fejlett törzs izomzat segít a jó tartásban. De ha nem is segítene, legalább semmit sem ártana (kivéve ha rosszul csinálod).
2023. jan. 2. 10:43
2/6 anonim válasza:
Szerintem hülyeség ezért abbahagyni. Ennyi erőből eleve ne mozogj, mert úgyis hízni fogsz.
A has- és a törzsizom erősítése alap, mindenkinek szükséges a megfelelő tartáshoz. Terhesség esetén pedig különösen fontos a jó tartás, sokan lesznek derékfájósak a pocaktól.
2023. jan. 2. 10:51
3/6 anonim válasza:
Viszonylag friss élményekkel tudok beszámolni Neked az edzés vs. gyermekvárás- szülés- babanevelés témában. A feleségem mindig aktív életmódott folytatott, sokat sportolt és nagyon komoly edzéstervet követett. A terhesség alatt nem volt derék/hát fájdalma egészen az utolsó 1 hónapig- az már tényleg a nagyon terhes időszak. A hasizma kb. másfél ujjnyit nyílt szét, viszont a megfelelő előírt mozgással és odafigyeléssel teljesen nyom és probléma nélkül össze is húzodott. A gyógytornász szerint (nem maszek) azért sikerült ilyen szépen gyorsan regenerálódnia és megúsznia a nagyobb problémát, mert jó fizikai állapotban volt erős has, hát, törzs izomzattal. Összegezve: semmiképp sem felesleges! Illetve ajánlom a kismamatornát is, ahol kifejezetten a speckó izomcsoportokat a megfelelő kíméletességgel dolgoztatják meg- ezzel is segítve a szülést, ill szülés után is a regenerálódást. :)
2023. jan. 2. 11:17
4/6 anonim válasza:
Nem értek ehhez, de az biztos, hogy hasazás nélkül is lehet szülni. Amúgy általánosságban véve ez jó dolog, de szülni nélküle is lehet.
2023. jan. 2. 12:22
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, főleg a személyes tapasztalatot!
Nem pont a szülésre gondoltam, hanem arra, ha úgyis szétnyílik, akkor minek strapáljam most magam azzal, hogy erősítem, ha szülés után kezdhetem elölről.
2. Azért a hasizomról írtam ki a kérdést, mert reményeim szerint a többi izmom nem fog szétszakadni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!