Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Arnold féle arany hatos...

Arnold féle arany hatos edzést próbáltátok már? Ér az az edzés valamit?

Figyelt kérdés

Erről lenne szó:

[link]

Nincs sok időm edzeni, heti 3x tudok lemenni, de van amikor még ez sem jön össze. Ezért gondoltam valami egész testes programra.

2023. jan. 1. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Hát pont ne erre gondolj, ha teljes testes edzés a terv. Fekvenyomás, evezés (akár húzódzkodás vagy lehúzás is), guggolás, felhúzás, vádli. Ez mondjuk egy reális gyakorlatszelekció lehet normális volumen mellett.
2023. jan. 1. 15:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy három típusú nap van, és neked is egy hasonló elven alapuló felosztást javasolnék (lsd. később):

1. Az alapgyakorlat fekvenyomás, általában (a bemelegítést követően) 5 munkasorozat, majd néhány kiegészítő gyakorlat jön (húzódzkodás, tolódzkodás)

2. Az alapgyakorlatok guggolás és felhúzás (bemelegítés és 4-4 munkasorozat), ezekhez esetleg gépes gyakorlatokat csinálok kiegészítőnek

3. Az alapgyakorlat állva nyomás, ehhez jön néhány kiegészítő gyakorlat

Ha nagyon kevés az időm, akkor is egy héten nagyjából három egyórás edzésbe minden lényeges dolog belefér. A súlyokat az alapgyakorlatokban tudom növelni, úgyhogy nekem ez így bevált.

Ha csak kétféle napot akarsz, akkor a fekvenyomás mellé kiegészítőnek beteheted az állva nyomást (vagy valami hasonló vertikális nyomógyakorlatot), és akkor csak kétféle napod lesz.

A teljes testes edzést egy szint felett nem javaslom, mert nagyobb súlyoknál nem akarnék egy napon fekvenyomni, guggolni, meg felhúzni is.

Még egyszer írom, hogy ez nem egy csillogó-villogó edzésfelosztás, valószínűleg nem is optimális, de én régóta így csinálom, és mennek feljebb a súlyok, tehát nekem bevált.

2023. jan. 1. 15:35
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
Működhet. Én több mint 4 éve teljes test edzést végzek, nekem jól bevált. Hasonló tervet követtem már én is.
2023. jan. 1. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!