Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Milyen edzést ajánlotok?

Milyen edzést ajánlotok?

Figyelt kérdés

Eddig nem igazán foglalkoztam a testemmel, de rájöttem hogy lenne értelme belevágni egy kis heti edzésbe(havi bérlettel), leginkább mellre és fenékre szeretnék edzeni.

16/L

2022. dec. 18. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
83%

"leginkább mellre és fenékre szeretnék edzeni"

Nem így működik, hogy kiemelsz két testrészt, amit te leginkább szeretnél edzeni, a többit meg csak úgy másodlagosan. Amíg egy alapszintű tudás sincs a fejedben (16 évesen ez egyébként annyira nem ciki, ugyanis nálad sokkal idősebb emberek sem tudnak semmit a súlyzós edzésről), addig én nem erőltetném a konditerembe járást, mert a céltalan maszatolásba csak meg fogsz sérülni, vagy csak szimplán annyira megutálod/megunod az erőedzést, hogy offolod az egészet. Neked (ahogy akárki másnak is) szükséged van egy progresszív súlyzós edzéstervre, mellette pedig egy célnak megfelelő étrendre (kalóriaszámolás, fehérjeszámolás, stb.). Informálódj a témában, tanulj, edukálódj. Mivel 16 évesen te nem fogsz PubMed tanulmányokat olvasgatni, ezért hallgass szakmai podcastokat. Lányként Dubi Anna YouTube csatornáját tudom ajánlani a témakörben. Az sem rossz megoldás, ha még most felkeresel egy hiteles személyi edzőt, és akkor talán nem kell a kukába dobni a kezdő éveidet, mint sokunknak kellett anno az akkori információhiányos világ miatt.

2022. dec. 18. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is azt javaslom, keress fel egy hiteles személyi edzőt! Elég összetett az edzés téma, és ezt itt lehetetlen pár sorban kifejteni.
2022. dec. 18. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:
78%

Én is 16 éves lány vagyok, január óta járok terembe. Lehet kivétel vagyok, de nekem edző nélkül is sikerült egy eredményes edzéstervet összehoznom, megfelelő étkezéssel társítva.

Lehet ez a social mediaknak köszönhető, én utánanéztem rendesen, hogy mit hogyan érdemes csinálni, és kb szeptemberre sikerült elérnem azt az állapotot, hogy már teljesen otthonosan mozgok a teremben, nem izgulok nagyon rajta, hogy mit hogy kell, mert valahogy érzem.

Szerintem elsősorban nézz videókat, Dubi Annát én is csak ajánlani tudom, de igazából akármilyen hulyén is hangzik, nekem a TikTok is sokat segített az elején. Keress gyakorlatokat, próbáld meg először a teljes testes edzésnapokat, majd idővel úgyis kialakítod azt a tervet, ami neked optimális.

Annyit még megjegyeznék, hogy a helyedben a mell edzését átgondolnám picit jobban. Persze, én is edzek mellre, de ettől se nagyobb se szebb nem lesz, ha ezt várod egy-két gyakorlattól. A formája csúnyúlbi fog, ha túl sok hangsúlyt fektetsz rá. Eleinte lehet, hogy látni fogsz növekedést méretben, de ez csalóka. Csak kicsit nézz ennek jobban utána, mielőtt nekiállsz agyba-főbe fekvenyomni.

Az előző válaszolókkal is egyetértek egyébként, annyi hogy nekem sikerült edző nélkül is szép eredményt elérnem. A lényeg, hogy nézz utána szinte mindennek! Gyakorlatok helyes végzésének, progresszív túlterhelésnek, fehérjebevitelnek stb. Ha gondolod segítek még ha tudok.

2022. dec. 19. 21:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi a válaszokat, külön a bátorítást a hármasnak^^
2022. dec. 25. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!