Milyen telejítményfokozók vannak?
Legál vagy illegál? :D
Igazából ezek a tápkiegek amiket MO-n a boltban megvehetsz kamuk. Nincs teljesítménynövelő hatásuk amit a marketing miatt ígérnek.
Pl kreatin monohidrát?
Legalis termeszetesen.
Pl h 10 kg helyett egy 20/30 kgot is feltudjak emelni
"10 kg helyett egy 20/30 kgot is feltudjak emelni"
Ha te most tegyük fel 10 kilóval bicepszezel, és azzal megy 8 ismétlés RPE10 intenzitással (most csak mondtam valamit), akkor hiába iszol kreatint, nem fogsz hirtelen három hét alatt 20 kilóval 8 ismétlést beletolni ugyanabba a karhajlításba, három hét múlva meg már 30 kilóval. Ekkora százalékos ugrások ilyen gyorsasággal még igazi teljesítményfokozókkal (szteroidok, hormonok, sarmsok) sem lenne elérhető, pláne nem kreatinnal. A kreatin ettől függetlenül egy jó kiegészítő, ugyanis segít a regenerációban, a minőségi regeneráció pedig visszahat a teljesítményedre, de a kreatin is csak 10-ből 6 embernél hoz érezhető hatást, és náluk is csak akkor, ha egyébként az edzésprogramjuk és az étrendjük rendben van. A kreatinon kívül viszont nem létezik olyan legális tápkiegészítő, aminek lenne bármilyen bizonyítottan jótékony hatása a teljesítményedre.
Az erő fejlesztése sajnos ha tetszik, ha nem, egy hosszú és rögös út, ahol sokszor hónapok munkája az is, hogy egy 2,5 kilós tárcsával tudj emelni az addigi munkasúlyodon. Tudom, hogy a korszellem az manapság, hogy pár hét alatt akarjuk magunkat kigyúrni, pár hét alatt akarunk emberfeletti erőre szert tenni, és természetesen valamilyen boltban kapható tápkiegészítővel, nem szteroiddal, de sajnos a valóság visszaveri a korszellemet. Szerinted ha létezne ilyen tápkiegészítő, akkor én erőemelőként hogy nem guggolok még mindig 400 kilóval naturálon?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!