Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi kalóriát kellene ennem?

Mennyi kalóriát kellene ennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos beleestem abba a hibába, hogy 1 évig szintentartásnyi kalórián voltam, és emiatt szinte semmit sem fejlődtem..

Féltem kalóriatöbbletben lenni, de beleuntam, változtatni akarok, mert fejlődni szeretnék.

Mennyit kellene ennem, hogy minimalizáljam a zsír felszedését?

170cm, 78kg

2022. nov. 1. 14:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos beleestem abba a hibába, hogy 1 évig szintentartásnyi kalórián voltam"

Ha tényleg szintentartó kalóriabevitelen voltál 1 teljes évig, és nem voltál tartós deficitben, akkor sajnos nem a kalóriák végett nem fejlődtél semmit. Szintentartó kalóriabevitel mellett simán lehet fejlődni mind izomban, mind erőben 1 komplett év alatt, ha az edzésprogresszió és a regeneráció stimmel. Naturál hobbigyúrósként pont az a hosszútávú konzisztencia kulcsa, hogy legyen egy szintentartó, egészséges kalóriafogyasztásod, mellette pedig egy okos edzésprogramozásod. Ha te tényleg semmit nem fejlődtél, akkor ne a kalóriák környékén keresd a hibát, hanem valahol az edzésed környékén.

Egyébként a tanulmányok szerint a legoptimálisabb kalóriabevitel izomépítéshez valahol 200-300 kcal plusznál van, ahol még a zsírosodás nem olyan mértékű, hogy az fiziológiailag vagy esztétikailag problémát okozzon. Ettől függetlenül ez csak az elmélet, gyakorlatban senki nem tud hosszútávon úgy kalóriatöbbletben lenni, hogy szépen-lassan ne hízzon be olyan mértékűre, hogy az egészségügyileg vagy kinézetben gondot jelentsen, szóval tényleg nem a kalóriatöbblet lesz a fejlődésed kulcsa, hidd el. Ha igényeidnek megfelelő a kalória és a fehérje fogyasztás, továbbá ha belerakod magadba a heti elegendő edzésmunkát, akkor fejlődni fogsz. Neked valahol utóbbi környékén lesz a hézag.

Egyébként te kifejezetten alacsony vagy, úgyhogy ehhez a testmagassághoz a 78 kiló így sem vékony, így is lehet rajtad azért zsír, szóval te nem tudom, hova akarsz "tömegelni", amikor a testzsírszázalékod viszonylag magas. Neked tényleg nem a kalóriafogyasztással lesz a baj. Szerintem eddig se voltál szintentartó kalóriabevitelen, ugyanis akkor 170 centisen nem lennél majdnem 80 kiló.

2022. nov. 1. 15:02
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Plusz 2-300 kalória pluszban legyél!
2022. nov. 1. 15:30
 3/5 anonim ***** válasza:

szerintem kell az a 200-300 kcal többlet

naturálon rohat lassan jön az izom még akkor is, ha mindent optimálisan csinálsz (edzés, kaja, regeneráció).

na most ha a kaját vesszük, izomépítéshez a kcaltöbblet a legoptimálisabb, tehát ha az nincs meg, mégjobban belassítod a fejlődésed.. lehet hogy azt az izomtömeget amit 1év alatt felszedhetnél kcaltöbbletben, lesz 2 vagy több év mire felépíted szintentartó kcal bevitel mellett..

nem kell a zsírtól megijedni.

amit felszedsz 1év alatt egy okos tömegelés mellett, azt kb 2hónap kényelmes diétával ledobod.

persze aki nem siet, és rühell diétázni, az nyomassa szintentartáson :D

viszont abban igaza van az 1-esnek hogy elég soknak tűnik az a 78kg, és tényleg fura h semmit nem fejlődtél 1év alatt, ott mással is probléma van nem csak a kajával.

2022. nov. 1. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha progresszív az edzésed, mindenkép fejlődsz, akár szintentartó kalóriába vagy, akár többletben. Ahhoz hogy bírj egy órát erősíteni kb 70g ch-t kell enned edzés előtt, ha hétköznapian eszel ez megvan.
2022. nov. 2. 12:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Hat mennyi a szintentartos? Azt kezd emelni es figyeld mi tortenik. Lodd be magadra.
2022. nov. 2. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!