25 évesen szedhetek tesztoszteron fokozót?
10 éve edzek, erős és izmos vagyok, de sok stressz ért mostanában, és fáradtabb vagyok, mint régebben, az ízületeim se bírják úgy a nagy súlyokat mostanában, és elkezdett a hajam is enyhén ritkulni…
Ezért gondoltam, hogy vennék valami legális, gyengébb tesztoszteron fokozót, mint pl gymbeam alphamale.
Ennyi idősen van ennek értelme?
Vagy rosszul is elsülhet?
Egyébként heti párszor edzés előtt szoktam inni Nutriversum I Am Alpha-t, ami állítólag tesztoszteron fokozó és pre workout is egyben, de annak az ég világon semmi hatását nem érzem. (Az első pár hétben éreztem, aztán szerintem hozzászokott a szervezetem)
Rosszul nem fog elsülni mivel ezek csak specifikus vitaminok, de hatása sem lesz. Multivitamint, magnéziumot, glükozamin-szulfátot szedj, igyál több folyadékot és maxold ki az alvási időt, ezektől leszel jobban.
Bizony, ha valaki gyúrás előtt rendszeresen szed preworkoutot, az hetek alatt hozzászokik. Felesleges, inkább kávézz.
Napi 5g kreatint is szedek, amikor épp eszembe jut már vagy 1-2 éve folyamatosan… és az étkezésem és alvásom is jó. Szedek vitaminokat is.
Papíron igazából kb mindenre odafigyelek, minden jó, de mostanában fáradtabb vagyok és nem is fejlődök a teremben sem.
10 éve edzel, mégis elhiszed, hogy létezik olyan legális, gymbeamről meg egyéb gyúrós tápkiegészítő cég honlapjáról rendelt por/tabletta, ami képes tényleges hatást gyakorolni a tesztoszteron-háztartásodra? 10 év alatt elolvashattál volna egy-két tanulmányt, vagy meghllgathattál volna pár szakmai podcastot. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lehet "jó" a táplálkozásod, meg hogy "mennyire figyelsz" a dolgokra, ha a tudásod nem éppen naprakész.
Rendszeres és krónikus stressz alatt az egyén nyilván rosszabbul teljesít, az izületeid és egyéb szöveteid a kor előrehaladtával pedig nyilván egyre-egyre kevésbé fogják bírni az intenzív terhelést (bár 25 évesen még annyira ne temesd magad, van még pár évtizeded), a hajritkulás megjelenése pedig abszolút genetika függvénye. Egyikre sem tudsz hatást gyakorolni kamu tesztoszteron-fokozó tápkiegészítőkkel, de legalább kevesebb pénzed marad kondibérletre és minőségi élelmiszerre, ami miatt még több lesz a stressz.
Kamu tesztofokozók ? Te hol élsz ?
Én 25 éves koromtól évente 1-2 alkalommal mindig tolok tesztófokozót. Ginseng, maca, tribulus, ashwagandha, daa, tgh ezekből valamelyiket. És mindig kanos lettem tőlük állt mindig a dákesz mint tizenévesen.
Amire valók azt tudják. De olvas csak a tanulmányokat, nehogy véletlenül saját tapasztalatokról írj.
Túl sok diet gainzot nézel mostanában.
25 evesen szedhetsz, de hatasa nem biztos hogy lesz. 30 felett ajanljak inkabb.
Amit leirsz inkabb klasszikus kiégésnek, tuledzesnek tunik.
Csinalj egy deload hetet, vagy hagyj ki teljesen 1-2 hetet. Pihenj. Regeneralodj. Szedj izuletvedot. Szaunazz. Ne ettol vard a csodat.
Ha nem fejlodsz, valamin valtoztass. Probalj ki masik edzestervet. Vagy celnak megfeleloen valtoztass a kajadon. Sokkal tobb hatasa lesz mint egy legális teszto fokozonak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!