Megfázással edzeni?
Figyelt kérdés
Folyik az orrom, köhögök, és körülbelül ennyi. Energiám van, nem vagyok lázas. Érdemes lehet így edzeni? Otthoni kondim van, szóval annak a veszélye hogy másokat fertőzök le nem áll fent.2022. okt. 3. 12:00
2/9 anonim válasza:
Simán. Ne légy punci kis megfazas miatt
3/9 anonim válasza:
Ne! Nem éri meg, hidd el. Én is megtettem, tapasztalat. És ráment a tüdőmre. Hetekre kiütött. Most is inkább a pihenést választottam, mivel helyetesítést csinálok a melóhelyen, 5 napja nem edzek, kajázok össze vissza. De két dolgot megtanultam a saját bőrömön. Betegen, fáradtan nem edzek! Majd ha minden helyreáll, akkor ott folytatom ahol abbahagytam. Ha eltunyulok, feljön egy kis zsír stb, hát akkor ez van, majd lemegy. De nem éri meg.
4/9 anonim válasza:
Ha nem jó a közérzet, nem érzed magad fitten, nem tudnál korrektül teljesíteni, akkor ne erőltesd, felesleges. Inkább pihenj pár napot, aztán újult erővel lehet visszatérni.
5/9 anonim válasza:
Én sokszor vagyok megfázva, rohangálok pisilni, az orrom meg mint egy vízcsap, ömlik a takony. De ha erőm, étvágyam van szoktam menni edzeni, még jót is tesz, ahogy kimelegszem elmúlnak a tünetek is.
6/9 anonim válasza:
5-ös, azért nem mindenki szervezete tolerálja, plusz, nem tudni miféle vírust kapott el. Az, hogy te eljátszadozol a saját egészségeddel a te problémád, ráadásul betegen terembe mész, kb magasról teszel másokra. Nem kell itt hülyíteni másokat, bár nem hinném, hogy olyan agyatlanok, hogy pont rólad vesznek példát.
7/9 anonim válasza:
Menni kell edzeni minden nap egy háború a tesiteremben
8/9 anonim válasza:
Az a baj, hogy a fizikai megterhelés azt üzeni a szervezetnek, hogy ne az immunrendszerre "pazarolja" az erejét, van most sürgősebb, fontosabb (pl. menekülés, vándorol a törzs, ellenséges törzs legyőzése stb.). Ezért viszi le a lázat a sport: az is a szervezet védekező reakciója lenne, ha "ráérne" védekezni éppen. Ha pihensz, azzal segíted az immunrendszer működését. Esetleg egy laza, kellemes séta javasolt, de komolyabb megterhelés nem.
9/9 anonim válasza:
Én anno egyszer öt hétig futottam arcüreggyulladással (lázam nem volt és a közérzetem is teljesen okés volt, csak lüktetett az arcom és nem kaptam levegőt xd). Nem ajánlom, mert nem volt jó dolog, senki ne csinálja utánam, de nem lett maradandó bajom tőle, utána minden további nélkül elmúlt és azóta sem voltam beteg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!