Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem látszik az edzés?

Miért nem látszik az edzés?

Figyelt kérdés
decemberben kezdtem kondizni 68kg-os lányként. Most szeptemberre vagyok 71-72kg. Kicsit látszik, hogy fejlődtem, de alig-alig. Sokan azzal jönnek, hogy nem is látszik az edzés ami miatt egyre kevesebb a motivációm. Nem adnám fel emiatt, Rómát se egy nap alatt építették fel. Tippek esetleg mivel “segítsek” magamon?
2022. szept. 10. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
75%

A súlyzós edzésednek része a progresszív túlterhelés? Az étrended megfelel a sporttáplálkozás szabályainak? Megfelel a célodnak a kalóriabeviteled és a makrotápanyag beviteled? Regenerációra kellő hangsúlyt fektetsz?

Ezekre a kérdésekre válaszolj magadnak, és akkor majd kiderül, hogy hol a hiba. Látatlanban semmit nem tudunk mondani. Az viszont tény, hogy december óta 9 hónap telt el, ami naturál kezdőként idő tekintetében semmi.

2022. szept. 10. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:

A kajálás nagyon fontos. Többet kell enni, sajnos jön fel zsír is, de ez vele jár. Az a +3kg semmi, simán lehet megevett étel, folyadék... Tehát nem voltál kalóriatöbbletben, így 100 év után sem jön fel rád 5kg izom.

A mozgás is lehet kevés. Ha decemberben 5kilós rudat emelgettél 10-szer, és ma ugyan azt az 5kilót emelgeted 12-szer, akkor sem lesz semmi fejlődés.

Most így talán feltűnik, hogy tényleg nem ettél azt és annyit, vagy rájössz, hogy tényleg ugyan azokat a súlyokat mozgatod javatészt, mint akkor.

2022. szept. 10. 18:54
 3/4 A kérdező kommentje:

A súlyokkal nincs baj, szépen erősödöm. Valószínű az étkezés a bibis:D

Nagyobb súlyfelesleget adtam le, evészavar alakult ki és most próbálom rendbe rakni magam😄 lányként kicsit nehéz többet enni, mert hát félek azért a plusz kilóktól 😂 akkor erre még több odafigyelést szentelek

2022. szept. 10. 20:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Milyen magas vagy ehhez a testsúlyhoz? Ha van rajtad felesleg és csak most kezdted az edzést, nem kell többletben kajálnod.
2022. szept. 11. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!