Crea7in - GymBeam vélemény?
21 ezerért? Te normális vagy? xd
Aztán sírsz hogy mi mennyibe kerül, közben ugyanúgy veszel mindent. Az a szaros fehérje 1 év alatt 100%-ot drágult többek között.
21k-ért vettél fos kreatint meg 1 kg fehérjeport?
Az már üzlet öcsém
Mondjuk alapból ki a tököm vesz még fehérjeporokat 2022-ben? Olvasgatni kéne kicsit az aktuális cikkeket is, nem a 2006-os Drugs Bunny agymenést olvasni.
Ami neked kelllene kérdező mint fehérjemennyiség, azt naturál hobbi szinten röhögve viszed be kajából. Konkrétan pár tojás, néhány szelet sovány hús, estére meg mondjuk cottage cheese.
Amúgy ebben a kva országban meg is érdemli a sok hülye, hogy dráguljon minden havonta 20%-ot. Lásd itt az élő példa
Amíg van olyan ember, aki 21 ezer forintért képes megvenni 300 szaros gramm kreatin kutyulmányt és 1 kiló ipari hulladék tejsavót, addig ne csodálkozzatok, hogy az egekben vannak az árak. Amíg van kereslet, addig a kínálat értéke is megy feljebb.
Én a legbutább, legkezdőbb koromban se lettem volna hajlandó 21 ezer forintot kifizetni egy maréknyi szutyok tápkiegészítőért. 21 ezer forintból egy hétre bevásárolok magamnak minőségi élelmiszerekből.
Sok éve edzek. Valószínüleg sokan megcáfolnának, de szerintem, legalábbis én úgy vettem észre magamon, hogy ez a fehérje ivás túl van tolva. Fehérjedús étrend mellett én semmi különbséget nem vettem észre aközött, mikor ittam fehérjét, és aközött mikor nem. Naturálban a napi fehérjeszükségleted a zsírmentes testtömeged egy, maximum másfélszerese grammban, több úgysem fog beépülni. Namost, ha a te zsírmentes testtömeged 70-80 kg, azt simán tudod étrenddel fedezni, még a 90-et is.
Aminek valóban van értrelme az a vitaminok és ásványi anyagok célzott pótlása, és itt úgy van ahogy a #8 írja, ehhez vérvizsgálat kell. Mondjuk azt nem nehéz kitalálni, hogy C vitaminból nem tudsz még 1000 mg-t sem megenni egy nap, sőt a felét se, mivel a szervezetet folyamatosan stressz éri, ezért magnézium pótlásra kb. mindenkinek szüksége lenne.
Más tápkiegekről annyit, valamit mindegyik ér, de olyan nagyon nagy csodát egyiktől se kell várni! És egyénfüggő, hogy kinek mi válik be. De ilyen árak mellett egyiket sem ér meg megvenni, annyi pluszt nem adnak. Pláne amit kilinkeltél, közel 7000 ft-ért 300 g kreatin, full lehúzás, én tuti nem venném meg.
Így van, ahogy a 15-ös írja, tökéletesen egyetértek minden szavával.
A fehérje a tápkieg piac Jolly Jokere volt mindig is, mióta az eszemet tudom nyomatták orrvérzésig reklámokban, youtube-on, fórumokon. Kedvencem az az időszak, amikor ilyen Kiss Jenők tartották az előadásokat arról, hogy neked natur hobbi sportolóként edzés után be kell rohanni az öltözőbe, és azonnal meginni a dupla adag iso-whey-t merthogy ilyenkor ugye szivacs az izmod, ami magába szopja a fehérjét.
Persze voltak kisebb kitérők az aminosavak irányába, hás istennek a BCAA,EAA és egyéb marhaságok kikoptak teljesen.
Én azt látom, hogy az utóbbi néhány évben még a kreatint kezdték el nagyon felszopni.
Úgy alapvetően ezekre senkinek sincs szüksége, ha az edzés + kaja + regeneráció rendben van.
Ha teljesen kimaxoltad a kajádat, megvalósul a progresszív overload, és fullos a regenerációd is (alvás, nyújtás, masszázs stb.), akkor lehet elkezdeni beszélgetni tápkiegekről, amik tudnak hozni vagy +1,5%-ot a formádba.
Kérdés van e értelme? Megéri e? Mondjuk alapvetően a hobbisták 99%-ánál az edzés-kaja-regeneráció hármasból minimum egy szar. De tegyük fel mindent kva jól csinálsz. Akkor megéri ilyen fostömlő kreatinokat venni aranyáron?
21.000 Ft-ből azért tisztességesen be lehet már vásárolni minőségi CH-ból, és átlag minőségű fehérjéből (szilárd kajára gondolok).
Ilyenkor mondjuk elgondolkozok azon is, hogy 2 éve a csapból folyik hogy itt milyen brutális az inflcáió. Ahhoz képest le se szarja kb senki, hogy mi mennyibe kerül, egy az egyben belekerül a kosárba valami. Nem számít, hogy 100%-os infláció érte egy év alatt.
Teljesen egyetértek veletek. Kicsit elbasztam igazából, mert elszámoltam magam, és csak fizetés után vettem észre. És miközben itt olvasgattam, szóval...
Jobbam jártam volna, ha bevásárlok élelemből. Sovány húsok, túró meg hasonlók nem?
Most fogjuk rá, hogy 30-at bele áldozok, akkor abból betudok vásárolni egy hónapra nem?
Vagy ez az infláció miatt nem jönne ki, egy magamra?
Ezek amiket rendeltem feleslegesek, ha nincs mellette egy jó étrendem, nem?
Azért akartam a fehérje port, ha nem tudnék bevinni elég fehérjét. Viszont, a kreatint egyelőre nem akartam használni.
Segítsetek, ha már ilyen hülye voltam akkor mit lenne érdemes csinálni?
#17:
Edzés-kaja-regeneráció hármas rendben legyen, ez addig tartható fenn, amíg az ember szüleinél lakik és tanul. Utána az egész egy illúzió. Később az embernek lesz egy munkahelye. Lehet hogy több műszakos, esetleg 10-12 órás, esetleg dolgozik szombaton is. Nem biztos hogy akkor eszik a munkahelyén, amikor szeretne. Család + gyerek(ek). Most úszni vidd a gyereket, a másikat meg zongora órára. A regenerációd sem olyan lesz, mint kéne. Plusz 35 éves kor környékén, belassul az anyagcseréd, és csökken a tesztó szinted. Nem túl szép kilátások a gyúrásra nézve és ezen napi 1-2 tejsavó fehérje turmix nem fog segíteni. Meg az a hülye kreatin se!
Kérdező:
Írtuk hogy ne vedd meg! Erre megveszed és kérdezed, hogy mit csinálj. Semmit Ba+! Igazi címeres marha vagy, te és a hozzád hasonló ütődöttek tartják fenn a tápkieg forgalmazó cégeket. Menj vegyél még 600 kg kreatint, lehetőleg csillagászati áron!
19, egyetértek, nagyon nehezen kivitelezhető, amit itt prédikálnak.
Én azt mondom, hogy felnőttként, ha már edzel heti 3x, akkor büszke lehetsz magadra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!