Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthoni fitness, testépítés...

Otthoni fitness, testépítés milyen eszközökkel?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

kicsit átlag alatti (de nem vékony), magas férfi vagyok. Előző hónapokban 2-3 kg feljött rám, ami 10+ év stagnálás után meglepő. Ez sajnos leginkább a hasamon rakódott le. Szeretnék rajta változtatni. E mellett a karizmomat szeretném kicsit erősíteni és testtartásomon javítani.

Saját testsúlyos gyakorlatok mellett gondoltam eszközök beszerzésére (pl. súlyzók, pad,stb), de nem tudom ezek közül mi lenne ajánlott kezdőnek. Ebben szeretnék segítséget kérni.

2022. júl. 21. 10:55
1 2
 11/15 sütőpor ***** válasza:
A húzódzkodáshoz javaslok beszerezni valamit, azt mindenképp.
2022. júl. 22. 11:33
 12/15 anonim ***** válasza:
27%

Nem tudom gyerekek, itt mindenki 100-150 ezres tételekről beszél, stb.

Én vettem egy fekpadot használtan, 12 000 Forint volt, 100 kilóig biztonságosan lehet vele fekvenyomni.

Aztán vettem decathlonban egy kétkezes rudat, az volt valami 7 500 Forint pár éve.

Utána esztergáltattam 50 kiló súlyt, ez volt 12 000 Ft.

Aztán szeméttelepen találtam még súlyokat, így fel tudom pakolni a rudat 100 kilóra, plusz lett egykezes rudat is, amiket felpakolhatok 20 kilóig.

Most még vettem két 5 kilós tárcsát, mert szükségem volt rá, 10 000 Ft volt.

Még vettem egy húzódzkodórudat az ajtóra még 2014-ben, az 4-5000 Ft volt akkor talán.

Ennyit költöttem az egészre. Egyelőre a guggolás problémás, de arra is lesz megoldás.

100 kg súly nekem meg elég, tudom itt sokan lehurrognak, hogy ennyivel nem leszel izmos meg ilyesmik, de én ennyivel karban tartom magam és kész, ráadásul ingyen van és időt spórolok.

Egy-két évi terembe járás árából még újonnan is jó cuccokat veszel, mert a nagyobb, jobb termekben már 5-6 éve is volt egy 10 000 Ft a havi bérlet. Ha komolyan gondolod, akkor megéri, mert egy év termi edzés van 120 000 Ft, abból már be lehet valamennyire vásárolni új cuccokat is.

Nyilván gépeid nem lesznek, de az alap dolgok megvannak így is. Hosszútávon megtérül.

Ha meg csak simán fittebb akarsz lenni, akkor elég két kézisúlyzó egy paddal, húzódzkodó rúddal, mellé kimész futni és kész.

2022. júl. 22. 13:18
 13/15 anonim ***** válasza:
38%
Szivesen, en adtam a legjobbakat, ekso ek, felreertes nelkul, azr 0%-on vagyok...vicc. Moderátorok valamit csinaljatok...
2022. júl. 24. 10:15
 14/15 A kérdező kommentje:
küldtem zöld pacsit, de sokat nem változtatott 🤷‍♂️
2022. júl. 24. 10:48
 15/15 anonim ***** válasza:
Köszi :)
2022. júl. 24. 15:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!