Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 6 edzés egy héten A-B-C...

6 edzés egy héten A-B-C felosztásban sok?

Figyelt kérdés
Egy héten tehát mindegyik kétszer lenne (A-B-C-x-A-B-C).
2022. júl. 16. 16:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
78%
Úgy, hogy nem tudjuk, mi történik az adott edzésnapokon, ezt nehéz megállapítani. De valószínűleg sok (főleg kezdőknek).
2022. júl. 16. 16:35
 2/19 A kérdező kommentje:

(A) kar+hát

(B) váll+mell

(C) láb

Alapból mindenre 2 gyakorlat.

2022. júl. 16. 16:39
 3/19 anonim ***** válasza:
78%
Sok mindentől függ. Nem mindegy, hogy 2 gyakorlat géprángatás, vagy 2 gyakorlat szabadsúlyos intenzív b..atás
2022. júl. 16. 17:20
 4/19 A kérdező kommentje:
Szabadsúlyos rángatás :D
2022. júl. 16. 17:46
 5/19 A kérdező kommentje:
És mennyivel jobb az A-B osztás kétszer, ha egyszer ugyanazok a gyakorlatok vannak így is?
2022. júl. 16. 19:22
 6/19 anonim ***** válasza:

Nekem pont ilyen az edzéstervem.

A

Fekvenyomás 4x8

Mellről nyomás 4x8

Szűknyomás 3x10

Oldalemelés 3x12

B

Húzódzkodás 4x8

Evezés 4x8

Bicepsz 4x10

Dt. Oldalemelés 4x12

Has

C

Guggolás 5x8

Felhúzás 3x8

Combhajlító 3x10

Vádli 4x12

Eddig 2 hete követem ezt a tervet, heti 6 edzéssel (A-B-C-pihi-A-B-C-pihi-...), szálkásítás mellett és eddig nekem nem volt gondom a regenerációval.

2022. júl. 16. 20:03
 7/19 A kérdező kommentje:
Utolsó: fasza, viszont nem a vállat kéne a mell előtt inkább? :D
2022. júl. 16. 20:36
 8/19 A kérdező kommentje:
+ Nem együtt kéne mindegyik deltaizmot edzeni?
2022. júl. 16. 20:41
 9/19 anonim ***** válasza:

Nem, nekem a fekvenyomás mindig elsőbbséget élvezett egy mellről nyomásnál, szerintem megterhelőbb is.

Illetve ha megnézel egy push-pull-leg felosztást például, akkor általában mindig a mellel szokták kezdeni. De ez csak preferencia kérdése, ha te a vállal akarod kezdeni, akkor kezd azzal, viszont akkor gyengébben fog menni utána a fekvenyomás, viszont ez fordítva is igaz.

Én nem agyalom túl, ha tudok a gyakorlatokban progresszívan fejlődni, akkor szerintem mindegy, hogy a vállat hogyan variálod, fejlődni fog. Mellesleg szokták a háttal együtt edzeni a hátsó vállat, illetve push-pull-leg felosztásnál is szokták pull napon.

Egyetlen hátrány szerintem a tervemben, hogy egy napon van guggolás és felhúzás ami kicsit brutális, mert az 5 sorozat guggolás után én már megvagyok halva.

De valahogy megoldom, C napon 2 adag edzés előtti pörgetővel.

2022. júl. 16. 20:59
 10/19 anonim ***** válasza:
Szerintem edzetek 12-szer egy héten A-B-C-D-E-F felosztásban, ami annyit takar, hogy hétfőtől szombatig napi 2 edzés, és utána tegyétek fel itt a kérdést, hogy vajon sok-e?😂
2022. júl. 17. 07:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!