6 edzés egy héten A-B-C felosztásban sok?
(A) kar+hát
(B) váll+mell
(C) láb
Alapból mindenre 2 gyakorlat.
Nekem pont ilyen az edzéstervem.
A
Fekvenyomás 4x8
Mellről nyomás 4x8
Szűknyomás 3x10
Oldalemelés 3x12
B
Húzódzkodás 4x8
Evezés 4x8
Bicepsz 4x10
Dt. Oldalemelés 4x12
Has
C
Guggolás 5x8
Felhúzás 3x8
Combhajlító 3x10
Vádli 4x12
Eddig 2 hete követem ezt a tervet, heti 6 edzéssel (A-B-C-pihi-A-B-C-pihi-...), szálkásítás mellett és eddig nekem nem volt gondom a regenerációval.
Nem, nekem a fekvenyomás mindig elsőbbséget élvezett egy mellről nyomásnál, szerintem megterhelőbb is.
Illetve ha megnézel egy push-pull-leg felosztást például, akkor általában mindig a mellel szokták kezdeni. De ez csak preferencia kérdése, ha te a vállal akarod kezdeni, akkor kezd azzal, viszont akkor gyengébben fog menni utána a fekvenyomás, viszont ez fordítva is igaz.
Én nem agyalom túl, ha tudok a gyakorlatokban progresszívan fejlődni, akkor szerintem mindegy, hogy a vállat hogyan variálod, fejlődni fog. Mellesleg szokták a háttal együtt edzeni a hátsó vállat, illetve push-pull-leg felosztásnál is szokták pull napon.
Egyetlen hátrány szerintem a tervemben, hogy egy napon van guggolás és felhúzás ami kicsit brutális, mert az 5 sorozat guggolás után én már megvagyok halva.
De valahogy megoldom, C napon 2 adag edzés előtti pörgetővel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!