6 óra alvás befolyásolhatja az izomnövekedést?
Figyelt kérdés
Évek óta megvagyok ennyi alvással, ébresztő nélkül kelek.
Több helyen is olvastam hogy ajánlott legalább a 8 óra alvás, de ha én tök jól megvagyok kevesebbel is, nem vagyok kialvatlan akkor is negatívan érinti az izom növekedését?
2022. júl. 12. 16:44
1/5 anonim válasza:
Nem feltétlenül.
Figyeld a szervezeted reakcióját. Amikor már nem kelsz magadtól, akkor tudhatod, hogy 1-el több órára lesz szükséged.
2/5 anonim válasza:
Nagy eséllyel kevés. Próbálj ébresztő nélkül addig aludni ameddig tudsz. Ha 7 helyett 10kor kelsz akkor az eddigi kevés
3/5 anonim válasza:
Érdemes azért egy ébredési HRV-t mérni.
4/5 anonim válasza:
Ez nincs kőbe vésve. Egy alvási ciklus kb másfél óra, tehát hat óra az négy ciklus. Ha pont egy ilyen ciklus végén kelsz fel, az azt jelenti hogy a tested kilépett a mélyalvásból(amikor az igazi regeneráció és az izomépítés zajlik), tehát pont befejezted, azaz pihent és energikus leszel. Egy felnőtt férfinek elégnek kell lennie a hat órának, max hét.
5/5 anonim válasza:
Ha nem vagy faradt, gyenge, akkor nincs baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!