Naturálban elég a heti 3-4 edzés, vagy mehet az 5-6?
Az edzés intenzitását kell akkor megtolni nem a heti edzések számát.
Egy éve edzel, egy év alatt már azért egy jó szintet el lehet érni. Hogy néznek ki az edzéseid, milyen gyakorlatokat csinálsz mekkora súlyokkal és ismétlésszámokkal, mennyit növelsz hetente?
Nem maratont futsz hanem edzel egy órát, persze hogy nem fáradsz el.
Sztem jobb a 4 edzés mert van ideje a szervezetednek pihenni, ha úgy érzed hogy megálltál a fejlődésben akkor nem teszel bele elég energiát az edzéseidbe(vagy nem eszel/pihensz eleget)
Az edzések számán nem sok minden múlik. Nyilván heti 1 edzés sosem lesz elegendő, heti 7 edzés pedig rohadt sok lesz, ez evidencia, de ami valójában számít, az a felosztás, és még inkább az intenzitás-volumen menedzsmentje. Ha jön a progresszió, jön az erő, jön az izom, akkor tök mindegy, hogy most nyári szünet van, több időd van, nem érdemes változtatni a terveden. Ha nem jön a progresszió, nem jön az erő, nem jön az izom, akkor nyári szünettől függetlenül érdemes változtatni a terveden (bár a táplálkozás is ugyanolyan fontos faktor, de ez más téma). Ráadásul szeptembertől vége a nyári szünetednek, jönnek megint a szürke sulis hétköznapok, amikor megint nem lesz annyi időd értelemszerűen. Annak nem sok értelmét látom, hogy most két hónap erejéig megtolod, jól kicsinálod magad feleslegesen, aztán úgyse történik semmi, max sérülés.
Ha fejlődsz, akkor a nyári szünet által megjelenő plusz idődet inkább told bele a nyújtásba, a mobilizációba, a hengerezésbe, a gyógytornába. Amúgy sem hiszem, hogy eddig ezekre olyan hatalmas fókuszt helyeztél volna. Meg hát az az igazság, hogy vannak ám a gyúráson kívül is más fontos dolgok, élmények, amiket nyáron meg lehet élni. Ne gondold túl!
#1:
Hétfőn kezdek egy hát-tricepszel. Alapgyakorlatok, pl. széles fogású húzódzkodás, döntött t. evezés, koponyatörés. 4 sorozatban 8-12 ismétlés. Ez szinte mindenhol ugyanennyi, szóval többször nem is írom le. Aztán kedden jön a váll. Mellről nyomás, oldalemelés, oldalemelés gépen, hátsóváll peck deck gépen. Az oldalsó delta 2 gyakorlattal is meg van küldve. Szerda pihi. Csüt. láb. Szintén alapgyakorlatok (guggolás, felhúzás, stb..) vádlira csak az álló vádlit használom, step padról legutoljára összesen 150 ismétlést csináltam 6 sorozatban. Alakul is a vádlim, mert alapból sz*r. Aztán péntekre, mikor már az összes tolóizmom kipihent, jön a mell-bicepsz. Fekvenyomásnál felmegyek az 5-6 ismétlésig. Aztán ferdepados nyomás, tárogatás, áthúzás, majd 3 bic. gyakorlat. Hasazni edzések végén szoktam. A súlyokon kb. 2-3 hetente szoktam emelni, mikor egy súllyal már könnyen megvan a 12 ismétlés.
#6:
Ezért aztán k**vára érdemes volt leírnom, hogy "oké"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!