Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jelenleg egy 22 éves, 180 cm...

Jelenleg egy 22 éves, 180 cm magas és 60 kg körüli srác vagyok. Egy ideje próbálkozom valami edzéstervet beiktatni, de mivel kezdő vagyok ebben, így kéne egy kis segítség. Valami tanács?

Figyelt kérdés

Szóval egy ideje elkezdtem a hasam edzeni, ami viszonylag már szépen alakul. Általában heti 4-5 alkalommal, napi 3x10 felülést végzek. (maradék 2-3 napot pihenésre hagyom a regeneráció érdekében.) Alapjáraton nem vagyok valami nagyétkű, viszont ennek köszönhetően többet tudok enni, így gondoltam, kicsit szeretném a felső testem is építeni. Az idő nem sűrget, valamint van 2 db 5g-os súlyzóra való tárcsa. Sajnos rúd az nincs hozzá, de megoldottam házilag egy strapabíró rudat hozzá. (gondoltam kiemelem, mert a rúdnak nincs nagyon súlya.)

A lényeg az lenne, hogy hogyan tudnám azt kihasználni?

Próbáltam utána böngészni edzésterveknek, viszont leginkább csak egykezes súlyzókra találtam.

Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!

(bocsi, ha valamit hülyén írtam le, de a fő kérdés végén kiemeltem a lényeget azért.)

Amit még kiemelnék, hogy fekpadom sincs hozzá.

2022. jún. 24. 18:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerencse, hogy csak 3x10-et csinálsz belőle, mert ez a gyakorlat szétcseszi a gerinced, de az a 30 szerencsére olyan jelentéktelen, hogy a tüsszentéssel és nevetéssel is jobban fejlődsz.

Ez a téma kicsit komplexebb, érdemes utána olvasni a neten, hogy mi hogy működik, mitől nő az izom, hogyan nő az izom, milyen mozgások vannak, erre most itt nem pocsékolom a sorokat, de pár hasznos infót adok.

Ne sajnáld a pénzt egy súlyzókészlettől. A házi barkácsolás veszélyes lehet, ha 5kg lecsúszik a rúdról a lábujjadra, vagy h ráejted bármely testrészedre. 15-20k körül lehet már kapni 18-20 kilós állíthatós készletet, annyi befektetést megér.

Ne sajnáld az időd a lábadtól, ha vastag karokat akarsz, gyúrj combra, és ez nem vicc (hormontermelés miatt... utána olvashatsz ennek is).

És minden gyakorlatot szabályosan csinálj, baromi könnyű lesérülni.

2022. jún. 24. 20:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez már kismilliomodik ilyen kérdés, hogy "Van 2 db 5 kilós súlyzóm, mit csináljak?" Nagyon semmit. 2x5 kilóval akarsz fekvenyomni, guggolni, mellről nyomni, oldalemelni, bicepszezni, estébé, estébé...?

Ha esetleg kondiba mész, akkor alapgyakorlatok.

Felülést ne csinálj! Gerincromboló. Inkább hasprés, lábemelés, plank.

2022. jún. 24. 21:03
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez így bocsi de csak bohóckodás és időpazarlás. Semmi progresszió nincs még a hasazásodban sem, úgyhogy még az se nagyon fog fejlődni.

2x5kg meg kb semmire se jó max dísznek. Ha komolyan gondolod akkor menj edzőterembe, ha nem akkor meg ne pazarold ilyenekre az idődet

2022. jún. 25. 10:19
 4/4 anonim ***** válasza:
A felülésnek sajnos semmi értelme, mert a legtöbben rosszul csinálják, de még jól csinálva sem dolgozik többet a hasizom mint hasprésnél. Azért látod hogy kockásodik a hasad, mert nincs rajtad tömeg, és elkezdtél mozogni. Az hogy csak 2×5 kilós súlyaid vannak, szintén nem igazán előnyös, mert vannak olyan gyakorlatok amikre ez kevés (pl nyomás, evezés, guggolás, bicepsz), és vannak amiket valószínű eleinte nem fogsz tudni szabályosan végrehajtani ennyivel (pl tricepsz fej mögött/ koponyatörő, oldalemelés, hátsó váll). Lehet otthon is nagyon jókat edzeni, ha csak egy rudad van akkor azzal is, csak szerezz be még pár súlyt
2022. jún. 27. 11:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!