Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy hét edzés után fogytam?

Egy hét edzés után fogytam?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Igazából csak egykezes súlyzóvall edzettem egy hétig, vagyis hat napig. Kezdő vagyok benne nagyon, de a gyakorlatokat tudom csinálni. Minden izomcsoportra csináltam több feladatot 4x10-et mindegyikből. És akkor voltam 73kg. Ma megmértem, mert nem edzettem tegnap, mert pihentem. És csak 70 kiló vagyok. De nem látom magam vékonyabbnak. Csak formásabnak, a hasamon. De pedig hasra nem is edzettem. Az edzés mellett biciklizek, és néha-néha focizok.

Miért fogytam ennyit?

Nem igazán, szeretnék fogyni. Mert ezt is nehezen vittem fel magamra, mert elég vékony voltam évekig. 180cm-hez meg kéne azért még hízni.

Használják fehérjét, edzés után? Vagy mit kéne csinálni?

2022. máj. 23. 11:54
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Mennyi idő telt el a két mérés között? Csak mert 2-3 kg súlyingadozás nem fogyás. Az csak víz, kaja, meg egy kis salak, semmi más. Majd ha 5-6 kiló a különbség két mérés között, akkor gyanakodj tényleges fogyásra.

A fehérje alatt gondolom a protein porra gondolsz. Annak ehhez semmi köze, az nem ilyen nem létező hülyeségekre való, hanem szükség szerinti tápanyagpótlásra, úgyhogy azt ne keverd ide.

Ha nem vagy kalóriadeficitben az étkezés által, akkor nem fogsz fogyni, ne aggódj. Nézz utána ennek a fogalomnak, továbbá számolgasd a kalóriákat egy telefonos alkalmazás és egy konyhai mérleg segítségével. Ez azért is célszerű, mert azért súlyzós edzés, biciklizés és focizás mellett nem olyan nehéz kalóriadeficitben lenni. Ha ezt el akarod kerülni, akkor kezdd el nézegetni a kalóriákat, és legyél szintentartáson vagy minimális többletben, pláne ha izomépítési céljaid is vannak. Bár ezzel a "minden izomcsoportra sok gyakorlat, szigorúan 4x10" típusú okossággal olyan nagyfokú izmosodásra nem kell számítani hosszútávon.

2022. máj. 23. 12:07
 2/5 anonim ***** válasza:

"Vagy mit kéne csinálni?" - Rendesen enni. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz már többet enni ÉS sok szénsavas cuccot iszol, akkor álljál le róla, mert van étvágy szabályozó hatása a szénsavas löttyöknek. Én pl. fogyáshoz használtam cukormentes szénsavas löttyöket.

Makrókat kéne jól belőnöd, mert a kaján múlik a nagyrésze a dolognak. Fehérjéből egyél 2g / tskg-ot.

2022. máj. 23. 15:23
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi, megnézem. Proteinre gondoltam igen.

Nem iszok semmilyen szénsavas üdítőt, vagy teát vagy ilyen házi szörpöt. De leginkább mostanában vizet.

Enni eszek, de nem normális időben. Hanem mikor éhes vagyok, de akkor sokat. Reggelit is általában kihagyom sajnos. De most ezt szeretném, megcsinálni.

De mivel nem tudok annyit enni, főleg nem fehérjéből. Ezért gondoltam proteinre, vagy tömegnövelőzni.

2022. máj. 23. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a napi kalóriabeviteled? Továbbá napi hány gramm fehérjét fogyasztasz?
2022. máj. 23. 16:18
 5/5 anonim ***** válasza:

fehérje = protein. A gyomrod tud tágulni, hozzá lehet szoktatni a normál mennyiségű kajához. Számolnod kéne a kalóriákat, mert a "sok" az relatív. Csak egy példa: Én be tudok falni egy egész családi pizzát egy evésre. Igaz, hogy utána fél napig nem tudok rendesen funkcionálni, mert elfáradok az emésztésbe, de az kb. 1-2 kg kaja. Szóval az ami nekem sok, az lehet, hogy neked rengeteg, másnak meg kevés. De kalóriákkal nem tudod átverni magadat, az nem egy relatív mértékegység.

Ha betolsz minden nap 2500-3500-at (energiaigényedtől függően), akkor fizikailag képtelenség, hogy fogyjál. Nyilván egy dirty bulking az nem túl egészséges, szóval olyan 200-300 többletre ha belövöd magadat, akkor az kezdésnek szerintem bőven jó.

2022. máj. 23. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!