Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Lehetséges hogy ennyit fogytam?

Lehetséges hogy ennyit fogytam?

Figyelt kérdés
Tömegelek, viszont 1,5 hétig nem vettem komolyan, és nem ettem túl sokat. 2 kg fogytam. Ez lehetséges? Nagyon el vagyok emiatt keseredve

2022. máj. 17. 16:43
 1/7 A kérdező kommentje:
És ha igen, akkor sz zsírból vagy izomból jött le?
2022. máj. 17. 16:46
 2/7 anonim ***** válasza:
58%

2 kg nem fogyás. Egy átlag embernek napközben simán ingadozik 2-3 kilót a testsúlya. Az a 2 kg csak víz, gyomortartalom, széklet, aztán ennyi. Majd ha 5 kg tűnik el másfél hét alatt, akkor gondolj fogyásra.

Egyébként meg naturál hobbigyúrósként (aki feltehetőleg kezdő is) mit jelent esetedben, hogy tömegelsz?

2022. máj. 17. 16:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Azért zavar mert én naponta mérem magam, és eddig soha nem volt 0,5kg nál nagyobb kitérés. Vagy az lehet hogy a meleg miatt most sokat izzadok, és emiatt? Tömegelésként azt értem, hogy napi 3500kcal
2022. máj. 17. 16:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ne mérd magad naponta, mert semmilyen relevanciája nincs. És igen, például lehet, hogy a fokozott izzadás miatt távozott belőled egy kicsit több víz.

Ez a 3500 kalória esetedben mekkora többletet jelent?

2022. máj. 17. 16:54
 5/7 A kérdező kommentje:

2400 kcal az amitől nem hízok, nem fogyok. Szóval nagyot.

176cm 64kg vagyok

2022. máj. 17. 17:04
 6/7 anonim ***** válasza:
70%

Akkor nyugodtan vidd azt le 2800-300 kalóriára, mert csak be fogsz hízni, és a felszedett kilóknak öt százaléka lesz izom, a többi zsír. Ez a tendencia naturálban, ezért nem tömegelünk, szálkásításunk, száradunk (meg a többi ökörség) hobbigyúrósként, mert kémia nélkül ezek a fogalmak nem jelentenek semmit.

Egy minimális kalóriatöbblet szükséges a tényleges izomnöveléshez, ez tény, de nem rendezünk hízókúrát, mert nem éri meg, ráadásul egészségtelen is.

2022. máj. 17. 17:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Ennyivel el fogsz hízni. A súlyod pedig egy csomó minden miatt ingadozhat. Mérd heti egyszer és átlagold a havi méréseket. Kár ezen izgulni.
2022. máj. 17. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!