Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért gáz kesztyűben edzeni?

Miért gáz kesztyűben edzeni?

Figyelt kérdés

Hátazás után olyan szinten bőrkeményedéses-hólyagos a tenyerem, hogy alig bírok fogni vele.

Szivacsot sajnos nem látok a teremben.

2022. máj. 17. 12:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Akkor vágjál magadnak otthon szivacsot. Vagy hívj ki egy szerelőt, aki megcsinálja, ha neked nem megy.

A bőrkeményedést orvosolni lehet tartani kézápolással (krém, csiszolás, stb.). Ebben akármelyik Nők Lapja cikk a segítségedre válik. A hólyagosodás viszont gyanús. Ha kezdő vagy, és most kezdtél el egy-két hete súlyzót fogni, akkor normális, hogy vízhólyag képződik itt vagy ott, de aztán hozzászokik a fogáshoz a tenyered és a hámréteged, aztán többet nem lesznek. Ha persze te heti egyszer jársz le maszatolni, vagy csak havonta párszor szállsz le a gépekről szabad súllyal dolgozni, akkor megtörténhet az ilyesmi.

Egyébként edzeni szerintem nem gáz kesztyűbe, ízlések és pofonok. Mi erőemelők nem használunk kesztyűt, pedig nem kis súlyokat mozgatunk meg, de mindegy. Ha neked valami speciális hátedzésed van, és szükséged van a kesztyűre, akkor használd, ne érdekeljen az, hogy mások mit gondolnak. Ami gáz (és ezt pont most írtam le egy másik kommentben, ez ihletett meg téged a kérdés kiírására), amikor emberek lejönnek edzőkesztyűben, gurtniban, bandázsban, súlyemelő övben, guggoló cipőben, aztán befekszenek az üres rúd alá, vagy nekiállnak bicepszezni a terem legkisebb súlyzójával. Na ez egy picit mókás.

2022. máj. 17. 13:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem hiszem hogy gáz lenne, meg kit érdekel, hogy más mit gondol.

Ami miatt "gáz" az az hogy sokan minden hülyeséget megvesznek az edzéshez csak éppen az edzésük nincsen ott hogy azt mondanád, hogy megéri.

Amúgy a kezeden a bőr egy idő után hozzászokik ahhoz, hogy súlyokkal dolgozik. Főleg, ha nem végeztél előtte nehezebb fizikai munkát egy jó ideje vagy nem edzettél súlyokkal akkor elsőre kikezdheti a kezedet.

2022. máj. 17. 16:05
 3/12 A kérdező kommentje:
fél éve edzek, az előtt otthon nyomattam, + fizikai munkát is végeztem (igaz nem ásás és hasonlók). Másnapra visszahúzódik amúgy, csak hátazáskor jön elő ennyire.
2022. máj. 17. 16:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor azok nem vízholyagok/vérhólyagok, ha másnapra "visszahúzódnak". Szimplán csak a rúd megstrapálja a tenyered hámrétegét. Ez természetes, a súlyzós edzés ezzel jár.

Ha te jobban érzed magad attól, hogy emiatt kesztyűben edzel, akkor hajrá. Senki le se fogja kakilni. Meg tényleg, kit érdekel, hogy más mit gondol a kesztyűről?

2022. máj. 17. 16:44
 5/12 anonim ***** válasza:
Vegyél olyan gurtnit amit rá is tudsz hajtani a tenyeredre, aztán probléma megoldva. Nem lesz se bőrkeményedés se kesztyűs megalázottság.
2022. máj. 17. 16:45
 6/12 A kérdező kommentje:
5, tudsz linkelni vmi jót?
2022. máj. 17. 16:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én nem az 5-ös vagyok, de öcsém anno ezt a kettőt használta felvátva. Tök olcsók, aztán évekig használta őket:

[link]

[link]

2022. máj. 17. 16:52
 8/12 anonim ***** válasza:
39%

Kommersz termekben nagyon sokan edzenek kesztyűben, nem fog senki kinézni miatta. Vagy ha valaki mégis, észre se fogod venni mert a saját edzéseddel leszel elfoglalva.

Személy szerint azért tartom gáznak, mert ezzel az edzés kb legalapvetőbb része alól bújsz ki, az erős és vaskos marok építésétől, amin igen bőrkeményedések is vannak. Az elmúlt 10 évet leszámítva (mielőtt mainstreambe és divatba jött volna a konditermi edzés és fitnesz) az első dolog amiből meg lehetett mondani hogy valaki súlyokkal edz/dolgozik, legyen súlyemelő súlylökő testépítő vagy akár földműves, a kemény vaskos marok volt. És ez az erős kéz a legelső láncszem bármilyen izommunkában vagy szabadsúlyos gyakorlatban, ha ez gyenge és nem tud tartani a többi izom szinte feleslegesen van ott.

Ez a személyes véleményem, ha nem érdekel ne zavartasd magad vele, nem kell megfelelned nekem. De attól még leírtam.

2022. máj. 17. 18:00
 9/12 anonim ***** válasza:
28%
Tetszik, amit a nyolcas mond.
2022. máj. 18. 00:02
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha csaj vagy ok, de am puhanynak neznek. Ha nem zavar akkor nyomd kesztyube
2022. máj. 18. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!