Valaki tud otthoni súlyzós edzés tervet amivel (az otthoni lehetőségekhez képest) minden részre lehet dolgozni?
Majdnem minden nap havi 300 órát dolgozol az úgy korrekt ;) csak hülyéskedek.
Mielőtt bármit írunk tisztázni kéne, hogy van-e legalább egy állítható padod, anélkül picit nehéz.
Én tudok... de lusta vagyok leírni...
Szépen nézd át a szabadsúlyos gyakorlatokat és rakd őssze magadnyk az edzéstervet mint a nagyok...
Itt rengeteg gyakorlatot találsz, izomcsoportokra lebontva. Video és leírás is van hogy kell, mire figyelj. Nem kell mindennap edzeni mert a túl nagy lelkesedés hamar elszáll, gyorsan el tud menni az ember kedve a súly emelgetéstől pláne ha egy kemény fárasztó munkanap után kell csinálni. És ilyenkor jön az h hagyom az egészet a francba, nincs kedvem, nem is fejlődök úgy ahogy gondoltam, minek csinálom stb. Sokan adják fel az első 1-2 hónapban. Meg amikor nagyon fáradt, kedvetlen az ember úgy sincs sok értelme mert olyankor az edzés sem olyan mint kellene. Nincs meg a kellő intenzitás, csak rángatod a súlyt, túl kevés szünetet tartasz a sorozatok közt mert le akarod tudni vagy túl sokat mert fáradt vagy, egyik se jó hidd el. Ha mindennap edzel gyorsan ki éghetsz, nem ajánlom. Szóval én heti 3 teljes testes edzést ajánlanék, plane így kezdőként bőven elég de az keményen, intenzíven legyen megcsinálva. A link alapján össze tudod rakni, a teljes testes azt jelenti h minden izomcsoportra 1 gyakorlatot csinálsz, ez 8-10 gyakorlat. Kezdőként elég, plane h sok idő elmegy a súlyzó szerelgetésével mert minden gyakorlatnál más súly kell, le fel kell rakosgatni a súlyokat, sőt sokszor egy gyakorlaton belül is mert a 3-4. sorozatba nem fogod annyival bírni mint az 1-2-be. Tehát heti 3x teljes testes edzés, minden izomcsoportra 1 gyakorlat, 4x12 ismétléssel.
Mell edzéshez szerzel egy jógaszőnyeget, ha nincs lehetőség padra, aztán ugyan úgy tárogatás, áthúzás..
Csak vigyázni kell, ne ejtsd a súlyt negatív tartományban, mert akkos a súly és padló közt a kezed bánja.
Mindenre tudsz edzeni szabadsúlyokkal.
Legyen egy dönthető fekpadod villák nélkül.
És legyen egy guggolóállványod
1 húzódzkodód.
Elég tárcsa.
Slussz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!