Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyi ido alatt fogom visszae...

Mennyi ido alatt fogom visszaepiteni az izmot?

Figyelt kérdés
2 eve foglalkozok testepitessel es a testem eleg alkalmas erre a sportra(mar profik is mondtak) a 2 ev mellett meg rendelkezek masik 2 ev Calestenichs multal is, csak sajnos most abba kellett hagynom a testepitest, es csak heti 1x tudok lemenni 50 percet. Most a miertbe nem mennek melyen bele de lesz egy vizsgam ahol a sebbeseg szamit es sok tanulnivalom is van(egyetem) es inkabb azokra keszulok es ezt felre kell tennem. Amikor abbahagytam 91 kilo voltam 184 cm magas es most ra egy olyan 2 honapra 86 kilo de veszitettem nagyon sok izmot ami latszik es utalom magam, nem tetszik amit a tukorbe latok es Augusztus vegen mar vissza fogok tudni menni a rendszeres (heti 6x edzeshez) 2 eve a nyari 1, 5 honapos kihagyasom kb 2 hetbe telt amig visszahoztam. Egy ilyen kb feleves mennyi idobe telhet? Nyomtam fekve a heten es regebb 130-al ment de egy 120-at most is ki tudok nyomni es a tobbi gyakorlatnal se erzek nagy eroszint valtozast de a forman latszik nagyon, hogy mar csak futni jarok es az a het 1 edzesnek se monthato valami olyan mint halotnak a csok. Lehetseges, hogy 1-2 honap alatt kemeny komoly munkaval visszahozzam a fdleves kihagyast vagy kezdhetem teljesen elolrol? :(
2022. márc. 15. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mennyi izom fog lemenni rólad, az nagyban függ attól, hogy mekkora tényleg izomtömeg volt rajtad, és hogy hogyan alakul a táplálkozásod és a kalóriabeviteled/égetésed augusztusig. Ezért így konkrét, szakmai választ egy ilyen kérdésre nem lehet adni, viszont az összességében elmondható, hogy a naturálban megszerzett izomszövet nem szokott olyan elképesztő méretű és tömegű lenni, úgyhogy néhány hónapnyi kihagyás nem fog akkora veszteséget előidézni, amit utána évekbe telne orvosolnod. Valószínűleg ja, egy-két hónap alatt ott leszel izomzatban, ahol előtte, ne aggódd túl. Ez nem a világ vége, van ilyen, amikor az embernek olyan életszakasza van, hogy heti egy átmozgató edzésen és egy kis futáson kívül semmi más nem fér bele a idejébe. Nekem is volt ilyen életszakaszom, ami sajnos nem is volt olyan kis idő.

Ami miatt jobban aggódnék, az a szorongásod, és a mondataid mögül kikacsintó testképzavarod. Nem kéne, hogy ennyire frusztráljon, hogy ennyire pánikba sodorjon ez a kis kihagyás. Látszik, hogy tökre ezen rugózol, és téged ez teljesen megvisel. Ezért para a gyúrás, mert egy célja van, a kinézet, a külalak, a testkép, a hegyes bicepsz és a kerek váll, ez pedig nagyon meg tudja mérgezni az ember gondolkodását, és nagyon nagy függőséget tud okozni egy minimális testképzavarral is küzdő egyén számára (pl. ducibuci). Ne kattogj ennyire az edzésen és a kinézeten, semmi baj nem lesz, ha most kimarad pár hónap, és nem tudsz heti hatszor órákat kondizni. Így is tetszeni fogsz másoknak. Ne nézegesd magad annyit a tükörben.

2022. márc. 15. 15:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszi a valaszt:) Naturalon volt az izom, es azert nem olyan durva a fejembe a dolog csak nem vagyok megelegedve magammal es eveket dolgoztam rajta es most rossz latni ahogy tonkre megy na meg imadtam is lejarni a termebe az ottani emberekkel beszelni stb. 20f
2022. márc. 15. 16:01
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez ilyen sajnos, a sport szemét dolog. Ha nem tudjuk rendszeresen végezni, és ki kell hagynunk heteket, hónapokat, éveket, akkor a teljesítményünk elvész, és azt majd vissza kell szereznünk. De ha nem karrierünk csúcsán történik a kihagyás, akkor vissza is fogjuk tudni szerezni. 20 évesen még nagyon komoly eredményeket érhetsz el naturálban is, amennyiben az edzésed, a táplálkozásod és a regenerációd ki van maxolva, úgyhogy ne parázz. Augusztusban visszatérsz, és visszaszerzed a fizikumod.
2022. márc. 15. 16:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Előző jól leírta, én csak annyit tennék hozzá, hogy próbálj normálisan enni. Én régen vizsgaidőszak alatt úgy rontottam el, hogy étvágyam se volt és nem ettem szinte semmit. Na úgy aztán lehet fogyni gyorsan.
2022. márc. 15. 17:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Csak nekem most kene fogyni is sajnos, mert lesz felvetelin egy ilyen fizikai amit meg kell csinaljak ahol a suly nem elony, ezert le akarok menni 78 kilora 90-rol(most 86-nal tartok)
2022. márc. 15. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
hát az elég drasztikusnak tűnik. Főleg ha nem tudsz mellette súllyal edzeni, bőven fog lemenni izom is
2022. márc. 15. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!