Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most akkor mennyi az optimális...

Most akkor mennyi az optimális zsírbevitel?

Figyelt kérdés
Van aki azt mondja mehet bőven, más meg azt hogy 1x kell, a régi klasszikus meg az hogy legyen minimális... az utolsót már kizárhatjuk, de az első kettő között mi dönt? Lehetőleg forrásokat is írjatok légyszi, ne csak a broscience-t.
2022. márc. 5. 13:35
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne stresszelj ezen ennyire, egyél normális kajákat. Sok tanulmány van de mindegyik más aspektusra fókuszál. Zsírok kellenek az optimális hormontermeléshez mivel vannak zsírsavak amiket máshogy nem tudsz bevinni.

Sokminden függ attól is, hogy milyen minőségű zsírokat viszel be a szervezetedbe, egyértelműen egy burger kinges husiban található zsír nem ugyan az mint egy lazacban található.

Plusz az se mindegy hogy milyen sportot űzöl, pl kardio jellegűeknél fontos a gyorsan felszívódó szénhidrát hogy legyen elég energiád, mivel a zsírokat lassan emészti meg az ember és csökkenti a teljesítményed.

Kondizásnál meg fontos hogy épp "bulk" vagy "cut" -ot csinálsz. Bulknál viszel be elég kaját ahhoz, hogy ne legyen egyik makroval se gondod(Ha normális kajákat eszel, ha vegán csinálod vagy sok a gyors kaja az egy más kérdés)

Cut nál fontos hogy sok proteint vigyél be, de ez sokszor a zsírsavak kárára tud menni ami pedig különösen fontos hogy a tesztoszteron(és minen más hormon szinted amihez kellenek zsírsavak)szinted ne zuhanjon meg.

[link]

Ebben a tanulmányban 0.5-1.5g/ttkg de valljuk be azért 1g ide vagy oda az azért nem mindegy ez egy elég nagy spektrum.

2022. márc. 5. 13:59
 2/4 anonim ***** válasza:

mindenkinek más, de az átlalános WHO ajánlás az 15-30 energiaszázalék. Tehát 2000 kcalos diétában 2000/9,3*0,15 és 2000/9,3*0,3 között

nekem az életmódváltás elején 35 százalék körül volt és rengeteget fogytam úgy, de 1,5 év alatt elkezdtem stagnálni és amint 20ra csökkentettem, újra beindult

szóval igazából céltól is függ, a te testedtől is és az állapotodtól is

2022. márc. 5. 18:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Ennyire nem kell túlvariálni ezt az egészet.

Saját tapasztalatból írok:

40kg fogyást úgy értem el, hogy 1600 kalóriákat ettem, és abból 80g volt csak a zsír.. :D Semmi bajom nem volt, és most sem érzem azt, hogy bármiféle hátrányom származott volna belőle.

Most, "tömegelésnél" (maradjunk annál a szónál, hogy izomépítés.. hobbista sportolóként senki se használja azt a szót, hogy tömegelés, szerintem..) a zsír az nagyon minimális. kb 30-40g szokott lenni és nem érzem ezt sem hátránynak, sőt, nekem is kifejezetten beválik. Legyen meg a kalóriatöbblet, és az elegendő fehérje. Ennél több nem is kell. Kalóriatöbblet+fehérje, a maradékot pedig ahogyan szeretnéd, több zsír, kevesebb ch, kevesebb ch, több zsír, ahogy neked jó.

Szálkásításnál meg sem kell nagy figyelmet szentelni neki, bár érdemes alacsonyabban tartani, a fehérjére kell nagyon figyelni itt is. De annyit elárulok, hogyha napi szinten megvan a fehérjebeviteled, ami elegendő, (1.6g/testsúlykg-ot szoktak mondani, mind szálkásítás, mind izomépítéses fázisban) akkor közel sem azon fog múlni a dolog.

2022. márc. 5. 19:16
 4/4 anonim ***** válasza:
1g/tskg fölé nem érdemes menni a koleszterin miatt, alatta pedig egyén- és célfüggő.
2022. márc. 6. 06:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!