Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nincs izomlázam mit rontok...

Nincs izomlázam mit rontok el? Mikor láthatom az eredményt?

Figyelt kérdés
Tanácsokat szeretnék kérni fenék edzéssel kapcsolatban. Először is 19 vagyok, talán 47 kg és sovány. Nemrég kezdtem el edzeni újra, ami azt jelenti hogy ez a 2 hét. Otthon edzek majdnem minden második nap, a lényeg hogy 3 vagy 4 nap a héten. Vannak itthon súlyok és emelni is tudom majd esetleg. Viszont az első héten a második alkalomig volt még izomlázam aztán már szinte nincs. Esetleg emelnem kéne a súlyt vagy a gyakorlat számát? Vagy mikor kéne emelnem? 4x10 vagy 4x12 csinálok. Amikor a gyakorlatokat végzem úgymond fáj és nehéz végig csinálni. Az evéssel vannak problémáim hogy megfelelő mennyiségűt vigyek be de fehérjét is viszek be. 1-2-3 hónap mire látok valamit vagy jóval több? (Azt hogy menjek terembe azt felesleges leírni vagy győzködni mert úgysem fogok)

2022. febr. 17. 17:27
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon sok mostanában a fenék, popsi stb kérdés 🤣🤣🤣
2022. febr. 17. 17:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Oh és még annyi hogy lehetséges hogy mandula allergiám van, valamint a tejjel is van problémá, így az étrendembe ezt nem mindig tudom beleteni.
2022. febr. 17. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet rosszul csinálod a gyakorlatot, ha nem akkor emelj a súlyokon...ha úgysem lesz akkor 100 % hogy valamit nem jól csinálsz.

De ha ezek a dolgok mind okésak akkor eljön az idő amikor már az edzéstől szimplán nem igazán érzel izom lázat, max bedurransz...szerintem max fél év és eléggé látszik hogy csinálsz valamit, de genetika függő, valakinek pár hónap is már látszik.

2022. febr. 17. 17:37
 4/8 A kérdező kommentje:
#3 Anno én két éve nagyon rosszul edzettem tehát minden nap amennyit csak bírtam kevés súllyal és kevés tápanyag bevitellel így nem valami hatalmas változást tapasztaltam viszont elég gyorsan szerintem akkor is hozzászoktam a terheléshez. Most számos videót néztem meg és tükör előtt végzem. A szumó guggolással van problémám hogy kevésbé lábra szeretném hogy hasson..
2022. febr. 17. 17:56
 5/8 Humor Herold ***** válasza:
Mikor a semmiből elkezd valaki edzeni normális jelenség az izomláz.Később viszont nem kell rá törekedni,ez egy hülye tévhit.Egészen más az mikor valaki leedzi az izmait és érzi a következő napokon is hogy megvoltak edzve az izmok.Nem izomláz kell a fejlődéshez.Csináld fokozatosan az edzéseket, ne hirtelen akarj túl nagy súllyal dolgozni.Az edzésnapok közt tarts megfelelő pihenőidőt, és egyél normálisan és meglesz az eredménye.
2022. febr. 17. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A legelső otthoni edzésemnél éreztem csak izomlázat, utána pedig 8 hónapig szinte izomláz nélkül edzettem.

8 hónap otthoni edzés után elmentem konditerembe végre, és a legelső alkalomnál éreztem csak izomlázat.. Ennek már 7 hónapja. Azóta minden héten 5x járok edzeni, és nagyon ritka az, amikor izomlázam van. (pedig elhiheted, hogy nem a lábamat lógatni és telefonozni járok le a terembe.. )

Mondanom sem kell, hogy enélkül is rettentően fejlődök. Ez az "akkor jó az edzés, ha másnap izomlázad van" duma csak egy tévhit a többi mellett.. Régebben én is ezen aggódtam, aztán rájöttem, hogy igazából nem kell ezzel foglalkozni. Bukáshoz közeli, kemény edzések, megfelelő étrend és jönni fognak az eredmények. Nem kötelező izomláz.

2022. febr. 17. 18:36
 7/8 anonim válasza:
0%
Az jó ha nincs izomlázad. Akkor van ha edzésed közbe nem lélegzel be elég oxigént.
2022. febr. 19. 13:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Az izomláz nem jelenti, hogy nő az izom, és az izomláz hiánya sem, hogy ne lett volna eredményes az edzés.

A kalória többletre, fehérjére figyelj, meg ne edz mindennap, mert akkor nem tud regenerálódni az izom.

2022. febr. 19. 18:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!