Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tömegelős kalóriakeretemet...

Tömegelős kalóriakeretemet jól számítottam? 165cm/54kg/nő

Figyelt kérdés

Sziasztok :)

Az utóbbi 6 hónapban kalóriadeficitben voltam, mert volt rajtam egy kis felesleg. Számoltam a kalóriákat és kb 1600-at ettem naponta, ezzel havi 1 kg ment le.

1 kg fogyást 7000 mínusz kalóriának feleltettem meg, így kijött, hogy napi 233 kalóriával ettem kevesebbet az alap égetésemnél. Ez azt jelenti, hogy 1833 az alap égetésem, ami a netes kalkulátorok eredményénél kevesbb egyébként, pedig heti 1-2 kocogás és 4 kondit nyomok le?!

Most el akarok kezdeni izmosodni, viszont tökre félek attól, hogy visszazsírosodom, ezért minimális kalóriatöblettel mennék. Arra gondoltam, hogy +100 kezdésnek megfelelő lenne, ezzel havi fél kg-t szednék fel kb.

Szerintem havi 0.5 kg súlygyarapodás nőként reális, annál több izmot úgysem tudok magamra szedni.

Mit gondoltok, jó a levezetésem? Valamiről esetleg elfeledkeztem?

Köszönöm a válaszokat :)

2022. febr. 16. 07:15
 1/6 A kérdező kommentje:

Vagy ha eszem a szintentartási kalóriát, akkor is fejlődhetek?

Mert igazából a jelenlegi állapot tökre tetszik, szóval nem baj, ha lassan alakul az izmosodás, de nem akarok visszamenni a 25%-os testzsírra..

2022. febr. 16. 07:24
 2/6 A kérdező kommentje:

Miért nem válaszol senki? :(

A troll kérdésekre meg ömlenek a válaszok.

2022. febr. 16. 10:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne áruld e hogy nő vagy, akkor majd válaszolnak ….

Sajnos én sem tudok segíteni , pedig érdekelne valakinek a véleménye aki ebben tényleg otthon van.

Szerintem amúgy a plussz száz kalória az gyakorlatilag a szinten tartó mennyiség.

Én csak egy lelkes kezdő vagyok, szintén nő, kb. nyolc hónapja ezen a szinten tartó mennyiségen vagyok és fejlődök . Ha megvan a progresszív edzés a diéta mellett akkor elég ennyi szerintem. De próbáld ki. Ennyi plussztól elhízni nem fogsz az biztos. Ha meg nem erősödsz akkor max feljebb viszed a kaját.

2022. febr. 16. 10:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Ki kell tapasztalnod. Vagy próbálj nagyobb súllyal edzeni, és figyeld az eredményt, vagy kicsit emelj a kalórián, és szintén a súlyoko , ha bírod erővel.
2022. febr. 16. 11:20
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

100 kcal plusz az kb mérési pontatlanságon belül is lehet (ételek közti minőségkülönbség, mérleg pontatlansága, stb.).

Szerintem 150-200 pluszra belőheted elsőre. Havi 1 kg környékétől sem kell félni. Zsírt tartsd alacsonyan (0.5-0.8 g/tskg), fehérjét 1.5 környékén, többi CH. CH nagy része legyen valami lassan felszívódó, illetve a gyorsan felszívódót megfelelő rostmennyiséggel együtt vidd be, így minimalizálni tudod a zsírosodást.

Nagyobb izomtömeggel a zsír is máshogy mutat, ne a mérleget nézd, inkább a centit, meg a tükröt. :)

2022. febr. 16. 11:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Online elég nehéz korrekten segíteni.

Amit ajánlanék, hogy rendszeresen mérd magad. Készíts előtte / utána képeket és ezek alapján tudod mérni a haladásodat.

(Ha kell emeled a kalóriát ha kell csökkented.)

2022. febr. 16. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!