Mennyire fér össze a sport és az alkohol?

Kérdezd meg Détárit meg mondjuk Váczi Zolit! :D
Így is jók voltak (Döme klasszis), de mi lett volna, ha nem "áznak el" minden meccs előtt :D

Kérdező, te még sose láttál szórakozóhelyen olyan csávókat, akik full kivannak gyúrva, mégis minden hétvégén tolják a whiskey-kólát, meg az ekit? Nyilván a legtöbbjük szteroidot is nyomat, de most ebbe ne menjünk bele. Erről szól a sokak által fetisizált Zyzz-kultúra is, nem? Kondi, izom, szoli, fodrász, bulika. Egyébként meg te naturálként úgyse fogsz tudni olyan elképesztő eredményeket elérni izomtömeg tekintetében, alkohol ide vagy oda, úgyhogy annyira ne stresszelj rá. Ha versenyambícióid lennének, akkor azt mondanám, hogy ésszel, de Magyarországon a profi kártyások fele iszik, cigizik, szivarozik, úgyhogy szerintem még akkor sem kéne absztinenciát fogadnod. Nyilván az alkohol csak rontani fog a fejlődéseden, javítani nem, de ha neked fontos a bulizás és az alkoholfogyasztás, akkor csináld, mellette meg kondizgassál.
Az alkohol nem a gyúrás miatt kéne, hogy offos legyen, hanem mert egy felesleges, undorító, mérgező, értelmetlen szar. Nyilván ezt 25 éves korom előtt nekem se tudta volna senki bemagyarázni, de most már tudom, hogy így van. Én sem vagyok szent, nekem is előfordul, évente egyszer-kétszer elutazunk a haverokkal, és akkor összekoccanak a boros poharak, de megiszok egy-két fröccsöt, aztán szia. Én már kinőttem azt a baromságot, miszerint ha szórakozunk, akkor azt csak alkohollal lehet, különben nem buli a buli, meg hát ciki, mert akkor kilógok a sorból. Ezen tedd túl magad és gondolj bele abba, hogy az alkohol hosszútávon (vagy akár rövidtávon is) annyi egészségügyi károsodás előidézője, mint égen a csillag.

Figyelj, naturálban minden egyes deka izomszövetért meg kell küzdeni. Ha te szeretnél az első évek után is kézzelfoghatóan fejlődni, akkor az edzésprogressziónak, a táplálkozásnak és a regenerációnak maxon kell pörögni. Utóbbi kettőre mindenképp hatással van a "két hétvégente egy kis buli, 2-3 sörrel és néhány röviddel" típusú attitűd, és ha a három alappillérből kettő nem elég erős, akkor törvényszerűen gyengülni fog a harmadik is.
Amit te nyomsz, az egész egyszerűen nem egy sportolói magatartás, úgyhogy kérlek, ne is hívd magad a sportolónak. Ezt a címkét hagyjuk meg azoknak, akik ezer áldozatot hoznak azért, hogy eredményeket érjenek el. Te csak egy hobbi gyúrós vagy, aki szeretne nagyon jól kinézni, meg szeretne nagyokat bulizni a spanokkal, aztán szevasz. Gondolj magadra reálisan, és akkor nem fogod becsapni magad, és nem fogod felesleges dolgokba kergetni magad.
Még egyszer mondom, hogy az semmi baj nem fog történni attól, ha évente egyszer-kétszer az ember kicsit összeül iszogatni a barátaival. Ez nálam is előfordul, pedig én tényleg elkötelezett sportoló vagyok. Viszont minden második hétvégén besörözni és rövidezgetni, az pont rohadtul sok, rohadtul felesleges, rohadtul értelmetlen. De ha neked így jó, akkor nyomasd. Viszont ha így szeretnél valóban komoly eredményeket izomtömeg tekintetében, akkor tényleg kelleni fog a koksz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!