Van 2db egykezes súlyzóm. Mit csináljak velük?
Szóval milyen gyakorlatokat és hogyan osszam el a tárcsákat gyakorlatonként?
A 2 rúd 1-1 kg.
Van 4db 2kg-os és 4db 2.5kg-os tárcsa.
Vagyis legkevesebb 5 kilós tud lenni egy súlyzó, maximum pedig 19.
Hogyan érdemes ezekkel edzeni?
Melyik izomcsoportnál érdemes kevesebb és melyiknél több súlyt használni?
Én totálisan puhány vagyok, annyit érdemes tudni.
A súlyzókkal az a célom, hogy látványosan izmosítsam a felsőtestemet 6-7 hónap alatt, természetesen egy edzős étrend mellett.
"látványosan izmosítsam a felsőtestemet" lol
A jelenlegi tudás amivel rendelkezel és az adott eszközök mellett nem leszel egy Ronnie Coleman.
Nem csak felső testre gyúrj... lábak hol maradnak?
Hát, ha totálisan kezdő vagy és „puhány”, akkor először csak a rúddal dolgozz, és rendszeresen emeld a súlyokat. Vegyük például a guggolást. Megfogod a rudat, és guggolgatsz vele. Megvan a 12. guggolásod, szabályosan végigcsináltad. Ilyenkor érdemes növelni a súlyt, pl 1-ről 2-re. Megint csinálsz egy sorozatot, itt is ment 12 db guggolás. 2-ről felemeled 3-ra. 3 kilónál már nem ment 12 szabályosan, tehát maradsz a 3 kilónál addig, amíg nem megy szabályosan!! Fontos a szabályosság, elsősorban azért, hogy ne sérülj meg, másodsorban pedig ez fogja meghatározni az izmaid fejlődését - hiába oldalemelsz, ha a csuklód feljebb van, mint a könyököd... Sokkal gyorsabban és láthatóbban fejlődsz szabályos kivitelezéssel.
A 12 csak egy példa volt, én pl eszerint növelem guggolásomnál a súlyt. Nyilván, ha eljutsz odáig, hogy 80 kilóval tudsz, akkor gyakorlásképp mehet pár guggolás úgy, hiába nem szabályos, de hát így fogod megtanulni, hogy kéne szabályosan, aztán a maradék körökben guggolsz 70 kilóval, de azt szabályosan. De ez még nem most lesz :D
Szóval maradjunk annyiban, hogy végezz mindig kb 4x12 gyakorlatot.
Gyakorlatok lesésére meg tökéletes hely a youtube, beírod hogy "dumbbell workout". Figyelj arra, hogy hiteles emberek videóit nézd, és ne 40kilós lánykák bemelegítésnek való edzéseit kövesd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!