Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nőként izomtömegnövelés? Kaja...

Nőként izomtömegnövelés? Kaja kérdés!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sikerült tavaly óta 7 kg-ot fogynom, főként zsírból elvileg (testösszetétel mérés alapján). Egyébként nem voltam túlsúlyos, csak inkább skinnyfat. Világéletemben sokat mozogtam, és az utóbbi 3-4 évben súlyzós edzéseket is végeztem, csak a kajára nem annyira figyeltem oda. De tavaly óta kalóriaszámolással sikerült fogyni.

Mostmár cska izmot szeretnék építeni, tisztában vagyok vele, hogy ahhoz rendszeres súlyzós edzés kell (és emelni a súlyt is), és kalória többlet jó szénhidrátokból és fehérjéből.

Jelenleg 1449 kalórián vagyok (163 g szénhidrát, 99 g fehérje és 41 g zsír). Ha szeretnék olyan 5-6 kiló izmot felszedni (főleg comb, farizom, de vállra, hátra is, persze tudom, hogy ezt nem tudom irányítani), akkor szerintetek hogy csináljam? Álljak át egyik napról a másikra egy megemelt kalóriára?

Most 56 kg vagyok, ha kb. 62 kilóig szeretnék "hízni", (ez 6 kg izom) akkor a yazio szerint 2199 kalóriát kell ennem, de ezt így ossza el: 267 g szénhidrát, 163 g fehérje és 67 g zsír. Szerintem ez rengeteg fehérje mondjuk.

Sajnos nagyon hasra hízós típus vagyok, és nagyon félek, hogy visszajönne az onnan nehezen lepucolt zsír.

Köszönöm

27N

2022. jan. 31. 17:30
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Most kezdesz el edzeni, fejlődni fogsz akkor is ha nincs óriási kalóriaplussz és tökéletes étrend. Szerintem ez elsőre nagyon sok amit fent írtál . Minimális kalóriatöbblet szerintem elég , mert így sokat fogsz hízni. Én először csak keveset tennék rá, nem emelném rögtön a másfélszerzésére , és ha nem fejlődsz úgy ahogy szeretnéd , még mindig emelhetsz rajta.
2022. jan. 31. 17:50
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez valóban elég nagy kalóriatöbblet és biztos, hogy sok felesleg jönne fel. Én max 1800-nál megállnék, annyi elég lesz, hogy meginduljon a fejlődés, pár hónap után úgy is látni fogod már a változást. Ha netán hasra menne egy kis zsír, attól ne ijedj meg, senki nem tud csak színtiszta izmot építeni.
2022. jan. 31. 18:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor jól gondoltam!
2022. jan. 31. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!