Mennyire vagy segítőkész a valóságban? Mi lenne a reakciód?
Tegyük fel régóta járod a konditermeket, teljesen rutinszerűen csinálod a dolgaid, ismered az összes gépet, tudod mi mire való.Otthonosan mozogsz a teremben.
Csinálod épp az edzésed, és odalép hozzád egy láthatóan kezdő csávó és normálisan és udvariasan megkérdezi hogy segítenél-e neki? Megmutatni melyik gép mire való, esetleg hogy működik.
Mit reagálnál?
Én utálok másoknak észt osztani, de ha valakinek szüksége van a segítségre és odajön, akkor természetesen megkapja. Azt mondjuk nem szeretem, amikor egy-két srác minden edzésen betalál valami olyan kérdéssel, ami akármelyik fitnesz youtuber 5 perces videójából kiderülne, de mindegy.
Olyan tapasztalatom nekem ritkábban van, hogy valaki a gépeket nem tudja használni. Egy fogyatékos is tudja használni a gépeket. Rájuk kell ülni, vagy le kell rajtuk feküdni, aztán a kart mozgatni arra, amerre engedi. Gyengébbek kedvéért még matrica is van rajtuk.
Olyan már gyakrabban van, hogy azzal jönnek oda hozzám, hogy "most kezdett edzeni és hogy milyen gyakorlatokat ajánlok neki tricepszre meg csuklyára". Na az ilyeneket kapásból átpasszolom egy edzőhöz. Ingyen nincs az az isten, hogy elkezdjek olyanokkal foglalkozni, akik képesek úgy lejárni hónapokig, hogy egy shopbuilder cikket sem olvastak el a választott sportáguk kapcsán.
És ennek kapcsán elmondok egy szomorú történetet is. Valamikor múlt hónapban guggoló edzésem volt. Már olyan 170 kg környékén voltam, amikor észrevettem, hogy egy 19-20 körüli sovány srác nagyon bámul. A mi termünkben nem túl sokan dolgoznak nagy súllyal, úgyhogy gondoltam, csak emiatt néz, vagy hogy most látott életében először erőemelőt. Aztán annyira bámult minden sorozatnál, hogy egyértelmű volt, valamikor oda fog jönni hozzám. Amikor elkezdtem lepakolni, akkor oda is jött. Vártam, hogy majd biztos valamilyen powerlifitinggel kapcsolatos, technikai tanácsot fog kérni. Erre annyit mondott: "bocsi főnök, látom, hogy nem ma kezdted, csak szeretném megkérdezni, hogy milyen tápkiegészítőket ajánlasz egy haladónak?"
Na ezután az alkalom után tudtam, hogy a bioteches, sciteces, gymbeames reklámvideók, meg a hozzájuk tartozó, személyiség nélküli fitnesz influenszer robotok elérték céljukat.
Az egész termet nem mutogatnám végig. Amit épp használok azt megmutatom. Vagy amit ő akar használni éppen. Egy-egy kérdésre szívesen válaszolok.
A teljes terem bemutatására tényleg a pultost kell kérni. És vagy ő vagy egy edző megteszi.
Ennyire senki se ér rá. Csak az ott dolgozók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!