Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Rendszeresen edzők, ti mit...

Rendszeresen edzők, ti mit esztek egy átlagos napon?

Figyelt kérdés

Most szeretnék neki fogni az edzésnek, de előtte a kajálásomat kéne rendbe tenni, mert össze-visszaeszek és nem is a legegészségesebb ételeket. A napi 5 étkezés sincs meg és mindig más-más időpontokban eszem, nincs semmi rendszerem.

Szóval érdekelne, hogy aki rendszeresen mozog/edz vagy szimplán figyel az étkezésre, az miket eszik egy nap? És mindig ugyanakkor reggeliztek, ebédeltek stb?

2022. jan. 26. 19:51
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Nem szoktam percre pontosan tartani az étkezéseimet, de azért figyelek rá, hogy el legyenek osztva, így 2-3 óránként kajálok.

Változó, hogy mit eszem. Reggel zabpehely vagy tojás baconnel. Délelőtt szoktam egy gyúrós szendót betolni. Hasonló, mint a palcsinta, zabpehely, túrú és tojásból áll. Ebédre valamilyen hús (csirkemell, karaj, darálthús) többnyire rizzsel, de van hogy főttburgonyával. Délután megint egy szendó, edzés után turmix, majd földimogyoró és este valami lájtosabb, hal vagy túró.

2022. jan. 26. 20:16
 2/5 Humor Herold ***** válasza:

Hát azért amellett hogy normális ételeket eszel az is fontos kérdés hogy mi a célod.Mert az sem mindegy mennyit eszel.Szerintem aki odafigyel az étkezésre a kalória számlálása alap.És azon belül a makro és mikro tápanyagok is.legalább olyan szinten hogy nagyjából minden a helyén legyen.

Ha nagyon sz.rul eszel, akkor egyszerűen úgy helyes a megfogalmazás hogy növeld a fehérje bevitelt,és csökkentsd vagy tartsd szinten a szénhidrát és a zsír bevitelt.Ez már cél függő hogy milyen szinten tartsd.De a magas fehérje tartalmú ételek a nyerők,ha edzeni szeretnél.

Rengeteg étel van aminek magas a fehérjetartalma.

De nem szabad elfeledkezni a vitaminokról,ásványi anyagokról,rostokról sem.

Én sok gyümölcsöt eszek,leginkább reggel,délelőtt.Alacsony zsírtartalmú túró szerepel az étrendbe.Saláta,sajt,tojás,csirkemell,bulgur,zabpehely,zöldségkeverék,nyers sárgarépa..1,5%-os tehéntej.Zabital.És sok sok víz.

A fő étkezéseimet a csirkemell és bulgur teszi ki.De szoktam váltogatni pulykamell,vagy valami hal,néha a sertéshús is belefér.Köretként pedig a bulgur helyett vagy simán saláta,vagy zöldségkeverék,esetleg tonhalsaláta.Ha ehetnékem van mogyoróval csillapítom az éhséget.

Én is 2-3 óránként eszek.Mellette szedek vitaminokat.Edzések után fehérjeporból italt.

Kerüld a magas cukortartalmú ételeket,italokat.A cukorral nem igazán tud mit kezdeni a szervezet...szereti zsírként elraktározni.

2022. jan. 26. 21:18
 3/5 Robcsi84 ***** válasza:
A reggelim hónapok óta ugyanaz, nem tudom megunni. Teljes kiőrlésű tortilla melegszendvics. Csemege karaj és trappista sajt a töltelék. Hozzá vmi friss zöldség többnyire uborka. A tizoraim is kb ugyanaz minden nap. Egy natúr joghurt, 15 g mandula vagy kesudió plusz egy müzli szelet. Ebédre ezek a variációk szoktak lenni: hús: csirke szósszal/karaj szelet/darált marha. Köret: rizs/bulgur/krumpli/Édes burgonya. Hozzá: párolt zöldség/savanyúság/cékla/saláta. Uzsonna (edzés előtti kajak) teljes kiőrlésű kenyér/zsömle + mogyorovaj és cukormentes mogyorókrém. Másik alternatíva ugyanez pékáru helyett zabpehellyel. A harmadik meg szintén teljes kiőrlésű pékáru plusz főtt tojás hozzá friss zöldség. Vacsi: vagy az ami ebédre vagy valamilyen hal pl lazac vagy ilyen aldis brokkolis. Hozzá saláta köret rizs / kuszkusz / bulgur. Ez az edzés utáni kajám. 9után meg egy kis zsírszegény cottage cheers. Mindent mérve természetesen. Innivaló egész nap mentes víz és max 3 pohár zéró cukros kóla. Az egész napi cukor mennyiségem a reggeli és az ebéd utáni kávéban 1+1 db barna kockacukor. Nekem bevált ez az étrend elég változatos és sose vagyok éhes de nem is eszem magam tele.
2022. jan. 26. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Én reggelit, ebédet és vacsorát.
2022. jan. 26. 22:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Ma pldául 5 csirkecombot meg félkiló krumplit hoztam.Ez mellé zabpehely,banán,2 turmix,40 deka földimogyoró,1 rigójancsi.
2022. jan. 27. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!