Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ki mióta súlyzózik, és milyen...

Ki mióta súlyzózik, és milyen szintről indult, hova sikerült eljutni eddig?

Figyelt kérdés

Tehát, hogy hány évesen kezdted, mióta tart az edzés, hány kiló voltál és most hány kg vagy. Hány kg ot bírtál kinyomni fekve kezdőként, és most?

Én 23 éves vagyok, kb 1 hónapja kezdtem, szóval teljesen amatőr még. 88 kg vagyok, 190 centivel. 38 kg vel szériázok, ebből viszonylag kényelmesen megy a 6x10. Nem tudom, hogy mennyit tudnék kinyomni. Igazából nem az érdekel, hogy most mennyit bírnék, hanem hogy statisztikát állítsak fel magamnak fejlődés terén. Saccra szerintem 50 et tudnék kinyomni egyszer, de nem akarom magam megerőltetni, így nem próbálom ki. De a célom az az, hogy otthon ami súlyt feltudok pakolni a padomra, abból menjen azért 10 ismétlés. Kb 80 kg ot tudok felpakolni otthon.

Szóval ha 80 kg t tudnék úgy nyomkodni mint most 40 et, akkor elégedett lennék. Mennyi idő alatt lehetséges ez szerintetek? Mindenki a saját genetikája alapján válaszoljon, saját elért eredmények alapján. Pl 1 év alatt lehetetlenség, hogy dupla ennyi súlyt nyomjak mint most?

2022. jan. 25. 09:14
 1/7 anonim ***** válasza:
35%

Én 4hónapja kezdtem el 68-9 voltam és most 90-91 körül vagyok. Fekvenyomni 60kilóval kezdtem és most kedvtől függően 90-100közt szériázok.

Felhúzást 80kilóval kezdtem 8 ismetléssel viszont pattogtattam de már inkább az 5x5 alapot követem. 160-al megy 5 egymás után nem pattogtatva hanem normálisan ​letéve mintha mindig csak egyet csinálnék.

Guggolást 70kilóval kezdtem most 120-al csinálom. Valamiért a guggolásom lassabban fejlődik(de a combom nő rendesen) meg guggolni súllyal csak később kezdtem először saját testsúllyal csináltam.

2022. jan. 25. 10:07
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__testepites__115..

Tessék itt jobban kifejtem ha érdekel csak a sok madárnak nem tetszett ahogy kiírtam a kérdést, lettem koxos meg arnoldfia meg minden.

2022. jan. 25. 10:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Oké mindjárt elolvasom. De ez nekem is egész furcsa, hogy 70 kilósan 60 kg vel kezdtél fekvenyomni. Nekem 90 kilósan max 50 menne, de 40 az amivel bírom a feladatokat normálisan csinálni. 4 hónap alatt felszedtél 20 kg-t? Te valamit nagyon jól csinálsz akkor,. Én azt olvastam, hogy első évben fel lehet szedni 12-15 kg ot, utána a többi években már kevesebbet. Te tényleg nagyon jól fejlődhetsz akkor. Én alapból sportos 90 kilós testalkattal indultam neki. Nem irodai munkás vagyok aki csak a ceruzát emelgeti, hanem fizikai munkásként kezdtem el 1 hónapja. Aztan a súlyomnak a felével tudok edzeni. Te meg már kezdésnek majdnem kinyomtad a súlyodat. Hogy csináltad te ezt?
2022. jan. 25. 10:43
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

Régen edzettem csak abbahagytam az edzést egy időre. Ennyi. Szerintem emiatt fejlődtem ilyen gyorsan és emiatt tornásztam fel ilyen gyorsan a súlyom.

Szerintem amit én nyomok ki most az is babasúly szóval nem nagy teljesítmény ez sem.

Én is sok mindent olvastam de már semmit se hiszek el magamból kiindulva. Ja és egyébként majd ha elolvasgattad a válaszokat akkor szidtak meg minden de a tzs%-om 10-13 közt van mert elmentem megméretni.:)

2022. jan. 25. 11:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A 80-as szériát fekvenyomásban egy-két éven belül simán eléred, már csak azért is, mert 88 kilós vagy. De azért utána már belassulnak a dolgok.

Én sajnos nem sok komolyat tudok felmutatni. Régóta edzek, de nem ez az elsődleges sportom, csak kiegészítésként csinálom. Még tinédzserként kezdtem, nyilván gyereksúlyokkal (akkor lehettem kb. 60 kiló). Jelenleg 74 kiló vagyok. Az aktuális súlyok, amiket használok, sorozattal, ismétlésszámmal:

Fekvenyomás: 85 kg 3x14 (ez 110 kg 3x5 volt a nyár végén, onnan deloadoltam, mert már nem fejlődtem)

Felhúzás: 120 kg 4x10, itt még próbálok feljebb menni a súllyal

Zercher-guggolás: 100 kg 4x15 (ez 115 kg 3x10 volt néhány hete, onnan deloadoltam)

2022. jan. 25. 12:29
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

94 kg voltam, most 64, ebből 38 kiló zsírból fogyás, + 8 kg izom.

24N

Nem fekvenyomásban mérem a teljesítményem, főleg hogy azt nem is nagyon csinálok, nem birja a csuklóm az egyenes rudat. De lábtolón pl 4x 6x100kg, felhúzás 4x8x 40kg, tárogatás fekpadon 3x 12x 7kg (két 4gs kézisúly), oldalemelés 4x 12x 4kg (4kgs kézisúlyzók), guggolást fél éve nem csináltam, de keret nélkül volt meg 3x 6x 50 kg (ebből az egyből emlékszem hogy úgy indultam hogy súly nélkül sem tudtam egy szabályosat se megcsinálni)

Másnak lehet nem nagy számok, de te kérdezted

Szóval a nulláról indultam, kövéren, állóképesseg nélkül, minimális csapatsport múlttal

2022. jan. 25. 12:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
En 16 voltam es 47kg. 20kgval nyomtam fekve, a 25 ramszakatt 🤣 Azota 14 ev eltelt. Abbol 4-5 ev foleg kuzdosport volt a tobbi csak kondi. Most 72kg vagyok(172cm) 120ba 8 volt a maxom. Par eve szinpad is volt szal a fomat kb kimacoltam
2022. jan. 26. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!