Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Legjobb Push pull leg gyakorla...

Legjobb Push pull leg gyakorlatok?

Figyelt kérdés
Osztott edzés formáról váltanék pplre. Mivel heti 2x megtudnam edzeni, ugyanazt az izomcsoporot. Akinek van jó bevált ppl heti 5-ösben, azt nagyon megkoszonem. Persze széria, meg hányszor mennyi és maga a gyakorlat neve is érdekel.

2022. jan. 23. 18:04
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Az enyém így néz ki, a megszokott felbontáshoz képest némi változtatást csináltam, nekem bevált.

Push

45 fokos padon kézisúlyzókkal fekvenyomás 4x 10-8

45 fokos padon tárogatás 4x 12-10

Tolódzkodás széles fogással 4x max

Tricepsz letolás csigával 4x 12-10

Koponyatörő 4x 12-10

Vállból nyomás 3x 8-6

Oldalemelés 4x 15-12

Pull

Döntött törzsű evezés 4x 10-8x

Mellhez húzás széles fogással 4x 10-8x

Evezés csigán 4x 10-8x

Scott padon bicepsz 4x 12-8x

Kalapács bicepsz 4x 12-8

Hátsó váll (pec deck gép) 4x 12-8

Vállvonogatás (csuklya) 4x 10-8

Láb:

Szamárvádli 4x 20-15

Állóvádli 4x 15-12

Guggolás 4x 8-6

Lábtoló 45 fokban 4x 10-8

Kitörés 3x50m

Combfeszítő gép 4x 10-8

Combhajlító gép 4x 12-10

Hasprés 3x max

Lábelemlés 3x max

Push:

Fekenyomás döntött padon rúddal 4x 10-8

Tárogatás pec deck gépen 4x 12-10

Hoist mellgép (beülsz, oldalt 2 kar és előre kinyomod) 4x 8-6

Tricepsz nyújtás fej fölött 4x 15-12

Tricepsz gép (nevét nem tudom) 4x 12-10

Előre emelés 4x 10-8

Oldalemelés 4x 15-12

Pull

Húzódzkodás 4x max

Felhúzás 4x 8-6

T rudas evezés 4x 10-8

Állva francia rúddal bicepsz 10-8

Csigán bicepsz 4x 12-10

Triszett vádlira (szamárvádli, álló vádli, ülő vádli) 4x bukásig

2022. jan. 23. 18:56
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Enyém így néz ki.

Hétfő propi drosti

guggolás,felhúzás

szerda propi treni

tolódzkodás lánccal+50 kg súly,ferdefad

péntek propi

húzódzkodás +bicó kifulladásig

Súlyokat nem akarok írni, mert elszéggyelné magát a sok kezdő.

Tömegépítő edzésterv,8 hétre.

2022. jan. 23. 19:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Életmentő vagy, holnap kiprobálom milyen. Aztán írok majd hétvégén milyen tapasztalatom van. Mióta nyomod amúgy?
2022. jan. 23. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:
26%

Hát 1-es, ha ez valódi akkor nem is tudom mit mondjak...

Kb shopbuilderes minőség, de ha bevált neked akkor felőlem.

Egyébként 0/10 sztem

2022. jan. 23. 19:53
 5/8 anonim ***** válasza:

#3 3 éve edzek, push pull leg felbontásban pedig 1 éve.

#4 Nyilván ha szar lenne és semmit nem fejlődnék, akkor nem írnám le másnak támpontként. Viszont ha ilyen jól tudsz kritizálni, akkor legalább indokold is meg kérlek, hogy szerinted mi a 10/10 (ami ugyebár nincs, mert minden ember különböző, lehet ami neked bevált másnak nem lenne olyan hatékony).

2022. jan. 23. 19:57
 6/8 A kérdező kommentje:
#4es én is kíváncsi lennék arra a 10/10es edzéstervre :D
2022. jan. 23. 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:
39%
Csatlakoznék a 4. hozzászólóhoz. Ha az első kommentben leírt edzést valaki komolyan gondolja, arra nem igazán lehet mit mondani. 45 fokos nyomás, tolódzkodás és még 2 tricepsz gyakorlat után elkezdeni vállból nyomni, nem túl okos gondolat. Nagy lesz a súly veszteség kb. 60-70%-on fogod tudni csinálni a vállból nyomást. Fekvenyomás egyenes padon, hiányzik belőle. Nagy hiba! Alapból nem létezik szerintem jó push pull leg edzés, csak kevésbé sz*r, bárhonnan is közelítjük meg a dolgot, mindig az lesz a vége, hogy súlyveszteséggel jár, mire a következő izomcsoportra érsz. Az első 2-3 gyakorlaton van a hangsúly, utána már fáradnak a toló/húzó izmaid. 2 evező gyakorlat meg egy mellhez húzás után senki ne mondja, hogy max súllyal fog bicepszezni! Szóval számomra ez az, az edzésterv, amit eszembe nem jutna kipróbálni.
2022. jan. 24. 00:35
 8/8 anonim ***** válasza:

#7 Talán ha kipróbálnád és utána alkotnál véleményt, talán még el is fogadnám a kritikát, de látszik, hogy semmi közöd hozzá, csak berögzült, hogy push pull leg biztos szar. Persze leírni már nem tudod/mered, hogy mi az az isteni edzésterv, amit te csinálsz.

Reagálva az "irományodra" nyilván van súlyveszteség a gyakorlatokat követően, ami nálam annyi, hogy hátazást követően a scott pados bicó nem 40-el megy, hanem csak 35-el. Szerinted ez 60-70%-os? Ha megtanulnál normálisan evezni és kialakulna az agy-izom kapcsolat, akkor nem karból húznád és a bicepsz csak minimálisan dolgozna be.

A másik meg hogy a fekvenyomás egyenes padon miért kellene, hogy állandó gyakorlat legyen? 2 havonta variálom kicsit a felosztást, hogy milyen gyakszikat csinálok, most kimaradt, ennyi. Ettől még ugyanúgy fejlődik a mellizom, csak ha feltűnt volna a mellizom felső részét helyeztem hangsúlyba, de mindjárt megkapom, hogy "há de nem is lehet elkülöníteni így a mellizmot".

2022. jan. 24. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!