A fekvőtámasz emelt lábbal milyen magasságban a leghatékonyabb?
A váll és a mell kap ilyenkor terhelést ha jól gondolom,meg kicsit a karok is.
Rátettem a lábam egy kb. 30 cm es valamire és úgy végeztem a karhajlításokat.Próbaként kipróbáltam egy székre téve is, ami 45-50 cm magas.Ez utóbbi már eléggé kényelmetlen testhelyzetet eredményezett mivel alacsonyabb vagyok rövid karokkal,de mégis megerőltetőbbnek tűnt.
Annyira felesleges így túlgondolni a dolgokat. Mintha ezen múlna bármi is. Úgysem leszel izmosabb attól, hogy most normális fekvőtámaszt, 30 cm-es emelt fekvőtámaszt, 45 cm-es emelt fekvőtámaszt vagy 50 cm-es emelt fekvőtámaszt csinálsz.
Ezt meg így felfogni, hogy most "hogy megy jobban mellre meg vállra és hogy terhelődik jobban a trinyó", az egy annyira lejárt, idejétmúlt, helytelen és felesleges megközelítés. Csak csináld a normális fekvőtámaszokat, vagy ha neked úgy jobb, akkor emeld meg a lábadat, tök mindegy, nem ezen fog múlni az izmosságod. A progresszión fog múlni, úgyhogy előbb-utóbb nem úszod meg a súlymellényes vagy tárcsás fekvőtámaszt. De gondolom nem ez az egyetlen gyakorlat, amit push napon csinálsz, szóval gondolom fekvenyomsz is, tolódzkodsz is. Ergo nem a fekvőtámaszon fog múlni a formád, pláne nem azon, hogy hány centi magasan van a lábikód.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!