Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire erőltetem túl magam...

Mennyire erőltetem túl magam ha így folytatom az edést?

Figyelt kérdés

33 évesen vettem meg az első konditerem bérletemet.

Heti 6 napot terveztem 1 pihenőnappal viszont a 2. nap után (eddig 2x voltam 2 órát) a bal karomnál a könyöknél a tricepszem nagyon fáj (ez nem mezei izomláz mert az mindenhol van ez az érzés viszont más)

Amikor hajlítom és nyultom ki a könyököm valami izomfájdalmat érzek. Nyilván én követtem el a legalapvetőbb hibát mert úgy berobbantam mint egy idióta (az is vagyok :)

Most már érezhetően jobb mint reggel volt szóval nagyon nagy baj nincs még de még 1x nem követem el ezt a hibát.

Hogyan érdemes egy abszolút kezdőnek az első hónapban kondibajárni?

Heti 5 nap 2 szabadnappal rendben van?

Az eredeti célom esztétikailag rendbe rakni magam (183/83) csakhogy a hasamon van zsír kb 10-12kg és mellizmon sincs.. kb mint alekosz úgy nézek ki.

Kardió edzést tervezek és majd után építgetném magam (tömegelnék)

Mennyi az ideális konditerem látogatás / hét egy abszolút kezdőnek? Ha rajtam múlna heti 6x is mennék de 2 nap alatt megvan az első sérülésem szóval okosabban kell csinálnom.

2022. jan. 16. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Dréga ídős tesám!

Há húva akarsz tömegelni?

mikor itten írodé hogy van rajtad zsír,nem is kevés.

szálkásiccsá, az kő neked, nem a tömegnövelő porok.

majd ha a kockás kidudorodnak a pocakodon, akkor neki állhatsz komolyabban súlyozni.

Addig hagyad esztet meg a nagyfiúknak.

2022. jan. 16. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Heti 6 napot a Schwarzenegger edzett, mikor a MR. Olypmiára készült. Heti 4 edzés bőven elég, 60-70 perces edzésekkel.

Javaslom, hogy az első pár hónapban menj el edzőhöz, amíg meg nem tanulod helyesen végrehajtani a gyakorlatokat.

2022. jan. 16. 15:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Először is, ha 33 évesen egyszer csak eszedbe jutott, hogy sportolni kéne és az Alekosz testeddel nekiugrasz a kondigépeknek, azzal nagyobb kárt tudsz tenni magadban, mint hasznot. Először tanulj meg bemelígetni, nyújtani, mobilizálni, hengerezni. Rakd magad rendbe reumatológiailag, hogy egyáltalán alkalmas legyen a tested arra, hogy súlyzós edzést végezzen, mert ha te fokozatosság nélkül, nulla mobilitással, nulla előképzettséggel, nulla mélyizom-stabilitással nekiállsz pumpálgatni, meg durrantgatni, akkor bizony, jönnek majd a könyöksérülések, a vállfájdalmak, a húzódások, a gyullaádsok, a túlerőltetések és a hasonló finomságok. Sokat segítene, ha először elmennél egy gyógytornászhoz, aki felmérné, hogy milyen korrekciókra szorulsz, mielőtt heti hat napot töltenél a konditeremben.

És amúgy egyáltalán nem gond, ha te heti 6 napot töltesz a konditeremben, ha az a heti 6 nap jól megfér egymás mellett. Ha minden nap mell-bicepszezel, akkor nem túl jó ötlet az a heti 6 nap. Ha viszont "push-pull-leg, plusz kardió, plusz gyógytorna" metódus alapján töltesz ott 6 napot, akkor az remek.

2022. jan. 16. 15:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3-as jól leírta.

Valószínűleg DOMS lesz az, ha már tudod mozgatni próbáld sokat használni napi cselekedeteknél, az segíteni fog rajta. Amiben nem zavar arra nyugodtan edzhetsz is. A heti 6 konditermi edzést felejtsd el, kezdőként elég lesz heti 3 teljes testes is, amíg megtanulod a gyakorlatokat.

2022. jan. 16. 18:13
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat:)

Igen így fogok tenni a 6 napot viszont akkor az elején olyan szinten mellőzni fogom hogy beleteszek 2 nap úszást ( van uszoda a koniterem épületébe)

A maradék 4 napot pedig megprobálom jó felosztásba szétosztani és inkább magas ismétlészámba de keveset csinálok, annyit amennyit érzek hogy jólesik.

A könyökkel szerencsém van úgy hiszem, mára már sokkal jobb szóval pont azon a ponton hagytam abba hogy nagy baj ne legyen, legközelebb jóval óvatosabb leszek. Mivel az első fő célom most a 83 kb rol lefogyás kb 70 re (ennyi zsír van rajtam) így a kardio a prioritás, a lábammal viszont nincs baj mivel napi 20-30km ert sétálok már évek óta, azután kezdtem majd építeni magam felfelé

2022. jan. 17. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!