Mennyire erőltetem túl magam ha így folytatom az edést?
33 évesen vettem meg az első konditerem bérletemet.
Heti 6 napot terveztem 1 pihenőnappal viszont a 2. nap után (eddig 2x voltam 2 órát) a bal karomnál a könyöknél a tricepszem nagyon fáj (ez nem mezei izomláz mert az mindenhol van ez az érzés viszont más)
Amikor hajlítom és nyultom ki a könyököm valami izomfájdalmat érzek. Nyilván én követtem el a legalapvetőbb hibát mert úgy berobbantam mint egy idióta (az is vagyok :)
Most már érezhetően jobb mint reggel volt szóval nagyon nagy baj nincs még de még 1x nem követem el ezt a hibát.
Hogyan érdemes egy abszolút kezdőnek az első hónapban kondibajárni?
Heti 5 nap 2 szabadnappal rendben van?
Az eredeti célom esztétikailag rendbe rakni magam (183/83) csakhogy a hasamon van zsír kb 10-12kg és mellizmon sincs.. kb mint alekosz úgy nézek ki.
Kardió edzést tervezek és majd után építgetném magam (tömegelnék)
Mennyi az ideális konditerem látogatás / hét egy abszolút kezdőnek? Ha rajtam múlna heti 6x is mennék de 2 nap alatt megvan az első sérülésem szóval okosabban kell csinálnom.
Dréga ídős tesám!
Há húva akarsz tömegelni?
mikor itten írodé hogy van rajtad zsír,nem is kevés.
szálkásiccsá, az kő neked, nem a tömegnövelő porok.
majd ha a kockás kidudorodnak a pocakodon, akkor neki állhatsz komolyabban súlyozni.
Addig hagyad esztet meg a nagyfiúknak.
Heti 6 napot a Schwarzenegger edzett, mikor a MR. Olypmiára készült. Heti 4 edzés bőven elég, 60-70 perces edzésekkel.
Javaslom, hogy az első pár hónapban menj el edzőhöz, amíg meg nem tanulod helyesen végrehajtani a gyakorlatokat.
Először is, ha 33 évesen egyszer csak eszedbe jutott, hogy sportolni kéne és az Alekosz testeddel nekiugrasz a kondigépeknek, azzal nagyobb kárt tudsz tenni magadban, mint hasznot. Először tanulj meg bemelígetni, nyújtani, mobilizálni, hengerezni. Rakd magad rendbe reumatológiailag, hogy egyáltalán alkalmas legyen a tested arra, hogy súlyzós edzést végezzen, mert ha te fokozatosság nélkül, nulla mobilitással, nulla előképzettséggel, nulla mélyizom-stabilitással nekiállsz pumpálgatni, meg durrantgatni, akkor bizony, jönnek majd a könyöksérülések, a vállfájdalmak, a húzódások, a gyullaádsok, a túlerőltetések és a hasonló finomságok. Sokat segítene, ha először elmennél egy gyógytornászhoz, aki felmérné, hogy milyen korrekciókra szorulsz, mielőtt heti hat napot töltenél a konditeremben.
És amúgy egyáltalán nem gond, ha te heti 6 napot töltesz a konditeremben, ha az a heti 6 nap jól megfér egymás mellett. Ha minden nap mell-bicepszezel, akkor nem túl jó ötlet az a heti 6 nap. Ha viszont "push-pull-leg, plusz kardió, plusz gyógytorna" metódus alapján töltesz ott 6 napot, akkor az remek.
3-as jól leírta.
Valószínűleg DOMS lesz az, ha már tudod mozgatni próbáld sokat használni napi cselekedeteknél, az segíteni fog rajta. Amiben nem zavar arra nyugodtan edzhetsz is. A heti 6 konditermi edzést felejtsd el, kezdőként elég lesz heti 3 teljes testes is, amíg megtanulod a gyakorlatokat.
Köszönöm a válaszokat:)
Igen így fogok tenni a 6 napot viszont akkor az elején olyan szinten mellőzni fogom hogy beleteszek 2 nap úszást ( van uszoda a koniterem épületébe)
A maradék 4 napot pedig megprobálom jó felosztásba szétosztani és inkább magas ismétlészámba de keveset csinálok, annyit amennyit érzek hogy jólesik.
A könyökkel szerencsém van úgy hiszem, mára már sokkal jobb szóval pont azon a ponton hagytam abba hogy nagy baj ne legyen, legközelebb jóval óvatosabb leszek. Mivel az első fő célom most a 83 kb rol lefogyás kb 70 re (ennyi zsír van rajtam) így a kardio a prioritás, a lábammal viszont nincs baj mivel napi 20-30km ert sétálok már évek óta, azután kezdtem majd építeni magam felfelé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!