Mit kellene tennem? (hosszú)
Sziasztok.
-40kg után elhatároztam, hogy izmot szeretnék építeni. Augusztus elején el is kezdtem ezt az egészet, akkor 73kg voltam 170cm-hez.
Ma már 80kg vagyok, igen, kicsit gyors az ütem, de ha beleszámolom azt, hogy kreatint is elkezdtem szedni ez által jött fel rám némi víz akkor még belefér. Viszont mivel nem értek ehhez, ezért fogalmam sincs, hogy jó úton haladok-e, vagy sem. Nem tudom, hogy zsír jött-e fel, vagy sem. Már azon gondolkoztam, hogy ennyi idő után elkezdek szálkásítani, de nem tudom, hogy van-e megfelelő mennyiségű izom rajtam, hogy legyen-e értelme szálkásítani. Mióta izmot építek erőben is rengeteget fejlődtem, pl augusztus óta fekvenyomás +30kg. 73kgosan a maxom 70kg körül volt, most 105kg. (ezzel csak annyit akarok mondani, hogy érzem erőben a fejlődést, mégsem tudom mihez kezdjek.)
Ti mit tennétek a helyemben? (1 év edzésmúlt, abból fél év konditermi edzés, fél év otthoni 2db kétkezes súlyzóval lévő edzés)
Igazából tanácstalan vagyok. Nem értek ehhez, én csak edzeni szeretek.. :D
2. kérdés:
A súlygyarapodásom is nagyon érdekes egyébként, mert volt, hogy 1 hét alatt 1kg feljött, úgy, hogy ugyan annyit ettem, mint azelőtt.
Egyik haverom 170cm és 78kg, ő 3600 kalórián épít izmot, míg én 170cm és 80kg-al már 2200 kalórián is épphogy megfelelő ütemben hízok.. Ugyan annyit mozgunk, együtt járunk edzeni, heti 5x. Ezt sem értem túlzottan.. :D Ő kifogta a lottó ötöst anyagcsere terén, én nagyon nem. Hozzáteszem azt is, hogy szintén egy nagyobb fogyáson van túl Ő is, és szintén annyit evett amikor fogyott amennyit én.. Miért tér el ennyire? Mitől függ ez?
U.i.: Jelenleg elméletileg 15% testzsír körül mozgok, de nem bízok a gépekben ilyen tekintetben, szerintem kicsivel több.
U.i.: Képet privátban tudok csatolni, ha szükséges.
Szerintem tömegelj. Ha sok jön fel, akkor vegyél vissza a kajából. Amúgy meg valószínű könnyen hízó alkat vagy.
Nekem 1200-1500 kalória kell például ahhoz hogy 70 kiló legyek. Más meg ennyivel éhen döglik. Ez szimpla genetika, semmi mástól nem függ.
Én nyomnám még az edzést, legalább 2022 augusztusig. Amúgy havi 1 kiló súlytöbblet az ami még úgy belefér, ha nem akarsz pufi lenni. De ennek az 1 kilónak is kb. a fele izom, 1 év edzéssel 5-6 kiló tiszta izmot tudsz felszedni tisztán. Naturálban összesen kb. 15-20 kg izmot lehet elvileg építeni tisztán értve kb. 5-6 év alatt.
40 kg fogyas rohadt sok. Eloszor is gratula. Felesleges bőr nem maradt rajtad? Az is befolyasol. A tukorben mit latsz? Ne mindig a merleget nezd.
Amugy ezt igy latatlanban eleg nehez igy... kajadrol nem irtal. Feherjet eszel eleget? Makrok be vannak allitva? Ne a kaloriakat nezd, inkabb makrot.
En a helyedben egy profi szemelyi edzohoz fordulnék. Ir etrendet, edzestervet. Esetleg edzesben is tud segiteni, mert azert fel ev nem tul sok tapasztalat, biztos lenne min javitani. Szerintem erre ne sajnald azt a 20-30 ezer forintot. Megterul.
De maradt rajtam felesleges bőr, bár ahhoz képest, hogy 40kg ment le rólam nem olyan vészes. Leginkább a has alsó részén látni a legjobban, hogy lóg a bőr, illetve mell részén, de ott nagyon minimális.
Valóban, kajáról és edzésről nem írtam, szóval pótolom : Maximálisan figyelek a kajára, persze mivel nem versenyszinten szeretném ezt csinálni ezért nem veszem olyan vészesen komolyan. Fehérje bőven megvan, 2g/testúlykg körül tisztán, zsír az 0,8g/testsúlykg, szénhidrát pedig 3-3,5/testsúlykg, de igazából csak a fehérjére figyelek leginkább és arra, hogy a kalóriatöbblet meglegyen.
Edzést tekintve szerintem nincs probléma, lassan, kontrollálva végzem a gyakorlatokat, alapgyakorlatokra helyezem a hangsúlyt. Nem rángatom a súlyt, nem egóból edzek, mert tudom, hogy annak semmi értelme.
Heti 5x edzek alsótest-felsőtest-toló-húzó-láb felosztásban, tehát 2x kap minden izom terhelést, elvileg hipertrófia szempontjából előnyösebb. Szóval összességében nincs probléma semmivel, csak mivel nem voltam ilyen helyzetben és világ életemben túlsúlyos voltam és az volt a cél, hogy fogyjak, most pedig, hogy hízzak, kicsit fura helyzet. :D
Főleg, úgy, hogy nem értek hozzá, és nem tudom megállapítani, hogy izom van-e elég izom rajtam ahhoz, hogy legyen értelme leszálkásítani.
Én tennék be rendszeresen kardiót is. Az valamennyire akadályozza a felesleges plusztömeg felszedését, és a szívednek/tüdődnek is jót tesz.
A kaja mennyisége egyelőre maradjon, és nézd meg néhány hónap múlva, hogy milyen az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!