Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha csak ezt a 7 gyakorlatot...

Ha csak ezt a 7 gyakorlatot csinálom, milyen fizikum érhető el?

Figyelt kérdés
Fekvenyomás, Felhúzás, Guggolás, Vállból nyomás, Evezés, Húzódzkodás, Tolódzkodás

2021. dec. 15. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:

Bicepszet kihagytad. :)

Ehhez hasonló alapgyakorlatos edzést én is csináltam kb. másfél évig, erőben és tömegben sokat hozott, de kellett 2 nap pihenő az edzések között.

6. gyakorlatként nem tudom mennyire okos ötlet húzódzkodni, pláne úgy hogy már eveztél előtte, de persze ez is egyénfüggő.

2021. dec. 15. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Jó ez, én is kb. csak ezeket csinálom, és erősödök. Nem érdemes túlcifrázni.

A lényeg, hogy megfelelően legyen leprogramozva.

2021. dec. 15. 18:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy evezésből és húzódzkodásból kap eleget (befelé fordított kézzel)
2021. dec. 15. 19:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem amennyi terhelést kap a bicepsz a hátgyakorlatokból, azt nem lehet egy lapon említeni, pl. a kétkezes bicepszhúzással.
2021. dec. 15. 20:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Még oldalemelés, sarokemelés vádlira, meg vállvonogatás csuklyásizomra és teljesen jó! Vállból nyomást én kihagynám, fekvenyomásnál kap eleget az első váll. Kb. ugyanezt csináltam és fejlődtem, erősödtem szépen
2021. dec. 15. 20:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Olyan leszel, mint Jack Hanma. :)))
2021. dec. 16. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ezt így egyben lenyomod akkor nem fogod bírni, mindegy milyen sorrendben csinálod. Eleve fekvenyomni, felhúzni, guggolni, vállból nyomni nagy súllyal kell (ezek szokták általában fő gyakorlatnak választani amikor egy adott izomcsoportot edzenek). Ezek után húzódzkodni biztos nem tudsz szabályosan (de még idiótán sem), tolódzkodni viszont felesleges szinte mert a fekvenyomásnál és a vállból nyomásnál is dolgozik a tricepsz. Tegyél be helyette oldalsó vállra valamit
2021. dec. 16. 21:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Én sose szerettem az ilyen, hogy "elég terhelést kap". X gyakorlat hátra megy, de a bicepsz is elég tethelést kap. Wtf? Most akkor hátazunk, vagy bicepszezünk?
2021. dec. 17. 01:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Aránytalanul sok a hátgyakorlat, illetve ennyi összetett gyakorlatot képtelenség normálisan kivitelezni egy edzés alatt. Az idegrendszered gallyra megy pikk pakk aztán túlélő edzés lesz belőle.

A felhúzást nyugodtan kihagyhatod. A húzódzkodást pedig fordított fogással végezd, úgy bőven lecsóra veri a bicepszet. És így meg is van kb a Golden six, Arnold híres terve. Ő mondjuk a hasazást írta hatodiknak, tokódzkodás helyett, de szerintem az hülyeség. A hasazás kiegészítő gyakorlat, illetve ha öv nélkül operálsz lényegében el is hagyható.

2021. dec. 18. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!