Mi történt a guggolásommal?
Régen tök jól ment, szerettem, 210kg volt a maxom, és rendesen mélyre betudtam guggolni. 4 hónapja viszont munka,költözés, meg egyéb okok miatt 3 hónapot kénytelen voltam kihagyni. Most 1 hónapja edzek megint, és szépen jön vissza az erőszintem mindenhol, kivéve a guggolásnál. Nemtudom mi történt, mintha elfelejtettem volna guggolni. Nemérzem a combom, fáj, feszül mindenhol az egész gyakorlat, és nemtudok vízszintes alá menni, csak ha erőltetem kb. De akkor meg már fáj a combomnál, csípőmnél, stb.
Összesítve olyan kínosnak érzem az egész gyakorlatom. 200+kg volt a maxom régen, most meg egy jó ideje 140kg-nál vagyok leragadva. Ami a fura, hogy elkezdtem még mellette elölguggolni, és ott már 140 a maxom. ÉS az valahogy sokkal jobban megy és természetesnek érződik most valamiért.
Ha nem terheled folyamatosan az izomzatot, akkor szűkül a mozgástartomány és a terhelhetősége.
Főleg a lábnál ütközik ez ki, ami a legnagyobb izomcsoport a testen.
Szoktasd vissza a legelejétől, fokozatos progresszíval, először súly nélkül, aztán pakolhatod a súlyokat tízesével.
Viszonylag hamar eléred a régi állapotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!