Testépítők!Ha volt vagy van vérrög a testemben,akkor már sosem edzhetek?
Kb 1 évet hagytam ki az edzésben.
Sajnos mentális gondjaim adódtak,ami miatt elég keveset mozogtam.
Pár hónap után előfordult,hogy bedagadt a bokám,mindkettő.
Akkor megijedtem,és elkezdtem többet mozogni,tornázgatni,de csak saját súllyal,súlyzós edzéseket nem kezdtem el.
Néha érzem,hogy a karom is húzódik,talán,mert keveset mozgatom.
Ez lehet jele annak,hogy vérrög van a szervezetemben?
Illetve,akinek volt már,annak mit mondtak az orvosok,már sosem edzhet súlyokkal?
"Ez lehet jele annak,hogy vérrög van a szervezetemben?"
Nem. Ha trombózisod lenne az fájna is rendesen. Ha a vérrög leszakad a vénás oldalon, akkor pikk-pakk tüdőembóliád lenne.
Mindenesetre vizsgáltasd ki magad
Azért gondolkodtam el rajta,mert úgy tudom,hogy olyan is lehet,hogy kialakul egy vérrög,megtapad valahol,és akár évekig is beágyazódhat,aztán egy erősebb súlyemeléstől leszakadhat,ezért félek.
Sajnos volt egy pár hónap,amikor annyire ráparáztam a fertőzésekre,hogy le is álltam az edzéssel,és szinte csak zuhanyoztam,és kajláltam,ennyi volt az egész napos mozgásom.
És úgy 3-4 hónapra,amikor elkezdődött egyszer csak azt vettem észre,hogy feszít mindkét bokám,és bedagadt.
Akkor megijedtem,és elkezdtem tornázgatni,sétélgatni,azt mondta a házi orvosom,hogy nem lehet trombózis,mert arra egyoldali dagadás jellemző.
Azóta azért mozgok,naponta 1-2szer fél órát tornázgatok,hogy ne legyen baj,de van,hogy nap végére,kicsit érzem,hogy minimálisan,mintha duzzadna.
Sokat ülök,és talán azért,mert lógott a lábam,de már azóta ezen is változtattam.
Nem is gondoltam,hogy pár hónapod kihagyás ilyen hatással van a testemre,előtte 10 évig rendszeresen edzettem,max 2 hét volt,amit kihagytam.És heti 4-5 edzés.
Talán hirtelen,drasztikusan álltam le a mozgással és ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!