Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Testépítők!Ha volt vagy van...

Testépítők!Ha volt vagy van vérrög a testemben,akkor már sosem edzhetek?

Figyelt kérdés

Kb 1 évet hagytam ki az edzésben.

Sajnos mentális gondjaim adódtak,ami miatt elég keveset mozogtam.

Pár hónap után előfordult,hogy bedagadt a bokám,mindkettő.

Akkor megijedtem,és elkezdtem többet mozogni,tornázgatni,de csak saját súllyal,súlyzós edzéseket nem kezdtem el.

Néha érzem,hogy a karom is húzódik,talán,mert keveset mozgatom.

Ez lehet jele annak,hogy vérrög van a szervezetemben?

Illetve,akinek volt már,annak mit mondtak az orvosok,már sosem edzhet súlyokkal?

2021. dec. 5. 18:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
ezt egy orvossal kéne megbeszélned,nem egy egészségügyi végzettség nélküli felhasználókból álló anoním fórumon.
2021. dec. 5. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

"Ez lehet jele annak,hogy vérrög van a szervezetemben?"

Nem. Ha trombózisod lenne az fájna is rendesen. Ha a vérrög leszakad a vénás oldalon, akkor pikk-pakk tüdőembóliád lenne.

Mindenesetre vizsgáltasd ki magad

2021. dec. 6. 15:28
 3/4 A kérdező kommentje:

Azért gondolkodtam el rajta,mert úgy tudom,hogy olyan is lehet,hogy kialakul egy vérrög,megtapad valahol,és akár évekig is beágyazódhat,aztán egy erősebb súlyemeléstől leszakadhat,ezért félek.

Sajnos volt egy pár hónap,amikor annyire ráparáztam a fertőzésekre,hogy le is álltam az edzéssel,és szinte csak zuhanyoztam,és kajláltam,ennyi volt az egész napos mozgásom.

És úgy 3-4 hónapra,amikor elkezdődött egyszer csak azt vettem észre,hogy feszít mindkét bokám,és bedagadt.

Akkor megijedtem,és elkezdtem tornázgatni,sétélgatni,azt mondta a házi orvosom,hogy nem lehet trombózis,mert arra egyoldali dagadás jellemző.

Azóta azért mozgok,naponta 1-2szer fél órát tornázgatok,hogy ne legyen baj,de van,hogy nap végére,kicsit érzem,hogy minimálisan,mintha duzzadna.

Sokat ülök,és talán azért,mert lógott a lábam,de már azóta ezen is változtattam.

Nem is gondoltam,hogy pár hónapod kihagyás ilyen hatással van a testemre,előtte 10 évig rendszeresen edzettem,max 2 hét volt,amit kihagytam.És heti 4-5 edzés.

Talán hirtelen,drasztikusan álltam le a mozgással és ez a baj.

2021. dec. 6. 20:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Orvoshoz kéne menni
2021. dec. 7. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!