Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mondanátok véleményt erről,...

Mondanátok véleményt erről, illetve tanácsokat tudnátok adni?

Figyelt kérdés

Szóval, rólam annyit, hogy mindig is egy nagyon vékony srác voltam, amiatt többször is ,,kisebbségi komplexusban" szenvedtem, sosem tudtam úgy igazán kiállni magamért, lényegében nem volt tekintélyem.

Így körülbelül 1 hónapja edzeni kezdtem. Az fontos, hogy otthoni körülmények között egyelőre. Mivel ezelőtt semmi közöm sem volt a testépítéshez, szívesen fogadnék tanácsokat, esetleg saját élményeket.

Jelenleg egy héten mindennap edzem, ami tudom hogy elsőre soknak tűnik, de a kezdeti motivációm egyelőre fékezhetetlen.

Egy átlagos edzés általában ebből áll: A ,,six pack in 30 days"-ben található gyakorlatsort végigcsinálom, amivel tisztában vagyok hogy nem 1 hónap varázsol nekem kockahasat, de a gyakorlatok szerintem jók amiket javasol. Ezután van egy sorozat, általában 3-4 kört csinálok. 3x10 fekvő, 3x6 húzodzkodás, 3x20 egykezes súlyzózás, 3x15 gugolás kettlebell-el, 3x10 kitolás. (erre 2 asztal sarkát használom)

Ha még bírom és van kedvem, néha bevezetek 1-2 gyakorlatot, de így általánoságban érdekelne erről vélemény.

A legnagyobb probléma talán az étkezés, mivel rendkívűl ingadozó mostanában. Egyik nap elvagyok csupán 1-2 étkezéssel, míg máskor telezabálom magam, és ebbe bőven beletartozik édesség.

17/F

2021. nov. 28. 22:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Tekintélyed nem lesz attól, hogy otthon össze-vissza csinálsz pár gyakorlatot, szóval ha ennyi a célod az edzéssel, akkor az nem túl reális. Viszont mozogni kell, mert mozogni jó és fontos, szóval az pozitív, hogy valamit elkezdtél csinálni. Egyébként mit kellen mondanunk? Az alapoktól kéne kezdenünk a dolgok boncolgatását, arra pedig ingyen, komment formájában senkinek nem lesz humora.

Edzésterved nincs. Ezek a random egymásra dobált, sokszor értelmezhetetlen gyakorlatok nem állnak össze egy programmá, szóval ne gondold azt, hogy te leszel a következő Dwayne Johnson, pláne egy megtervezett étrend nélkül.

Csináld ezt az edzegetést, ha ebben örömödet leled. Nagy eredményekre ne számíts, de még mindig több értelme van ennek, mitha semmit nem csinálnál. Ne edzd túl magad, pihenj eleget, mindig melegíts be, nyújt sokat, aztán remélhetőleg nem lesznek bajok. Mellette pedig törekedj az egészséges táplálkozásra, mert a jövőbeli éned hálás lesz miatta.

2021. nov. 28. 22:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Teljesen jogos amit mondasz, viszont közel sem szeretnék egy következő Dwayne Johnson lenni, az messze áll tőlem. Mindössze egy mondhatni átlagosabbnak mondható fizikum a célom egyelőre.

A ,,tekintély" lehet, hogy egy kicsit erős kifejezés volt, itt arra gondoltam, hogy a vékony alkatom miatt éreztem már azt, hogy belém mernek simán kötni, bármiféle gátlás/félelem nélkül.

Ez ellen szeretnék valamit tenni, hogy legalább ezt elkerüljem, és hogy erre elég-e az összeszedetlen edzegetés.

Komoly testépítés még nem áll szándékomban.

2021. nov. 28. 22:27
 3/10 anonim ***** válasza:
82%

Naturálban te nem fogod tudni annyira kigyúrni magad, hogy az utcai patkányok ne merjenek beléd kötni, pláne nem jó edzésterv és jó étrend nélkül, úgyhogy ha csak emiatt felülésezgetsz otthon, akkor tényleg felejtsd el.

Ez az "összeszedetlen edzegetés" arra jó, hogy legalább csinálsz valamit és nem egész nap csak ücsörögsz. Viszont minden nap csinálni, megállás nélkül ezt az értékelhetetlen baromkodást kontraproduktív. Csak le fogsz sérülni, vagy túl fogod terhelni valamidet. Gondolom milyen profi vagy a bemelegítésben és a nyújtásban.

Inkább keress valami egyesületi sportot és offold ezt az otthoni bohóckodást. Vagy ha mindenáron otthon akarsz edzeni, akkor sürgősen keress fel egy jó személyi edzőt.

2021. nov. 28. 22:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Pontosan mit szeretnél ? Mi a kérdés ?
2021. nov. 28. 22:40
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, tervezek mindenképpen majd edzőterembe járni, csak eddig az előrehozott érettégire, és a jogosítványra való készülés az iskola mellett eléggé elvette az időm, pláne hogy ingázom.

Igyekszem akkor elhagyni ezt az otthoni bohóckodást.

2021. nov. 28. 22:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Személyi edző megbízása nem játszik nálad? Megérné az a havi X ezer forint azt, hogy ne kudarcot kudarcra halmozz.
2021. nov. 28. 22:58
 7/10 anonim válasza:
37%
ki a fsz fizet egy forintot is szemelyi edzonek manapsag? youtubeon biztos hogy talalsz szamodra megfelelo edzestervet, gyakorlatokat, teljesen ingyen.
2021. nov. 28. 23:51
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Pont nem YouTube-ról fogja megtanulni egy full kezdő, full laikus, full eltévedt egyén az alapokat, pláne nem a magyar YouTube-ról. Lehet, hogy talál számára megfelelő gyakorlatokat, de hogy egy annyira kezdő illető, mint a kérdező, az nem fog megtanulni helyesen edzést tervezni, táplálkozni, bemelegíteni, nyújtani, mobilizálni és regenerálódni pár YouTube videó alapján, az tuti. Van a külföldi YouTube-on számos hasznos anyag, de egy teljesen kezdő számára azok sem érnek semmit. Ezeknek az embereknek vagy el kell olvasni néhány tanulmányt, vagy rohadtul meg kell bízni egy szakembert, különben fél év után abba fogják hagyni az edzést a permanens fejlődéshiány miatt.
2021. nov. 29. 00:00
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Az edzésedhez kevésbé tudok hozzászólni; de amit elöttem írtak, mind hasznos dolog.

Viszont a táplálkozás nagyon fontos része a még gyerekcipöben járó programodhoz. Alapból ne fogyassz energiaitalokat. Azok csak cukor, meg vízböl állnak. Nézzed csak meg, mi van ráírva a dobozra. Rengeteg nyers zöldséget egyél mindenféle módon (Salátának, levét kipréselve, fözelékként, turmixnak vagy smooti-nak megcsinálva. Egyél minden nap egyszer mindíg más húst. Marha, sertés, pulyka vagy csirke, hal; a köret lehet párolt zöldség minimális vajjal.

2021. nov. 29. 01:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Van itt baj rendesen.

1. Az otthoni edzés tud nem bohóckodás lenni, de ait te csinálsz az az.

2. Milyen eszközeid vannak otthon?

3. "Jelenleg egy héten mindennap edzem, ami tudom hogy elsőre soknak tűnik, de a kezdeti motivációm egyelőre fékezhetetlen."

Azért csak fékezd meg mert egyébként xart se fogsz elérni max a kilincset.

H, SZ, P teljes testes edzés egyenlőre elég neked. Ha nagyon akarod akkor K, cs megcsinálhatod a szipi szupi lapos has programot bár szvsz felesleges.

4. "Ezután van egy sorozat, általában 3-4 kört csinálok."

Wut? Most egy sorozatot csinálsz vagy 3-4 kört?

(Értem mit mondasz csak xarul fogalmazol.)

5.

3x10 fekvő, ez így ebben a formában szinte biztos hogy nem jó, de most se kedvem se időm leírni. Ha du lesz kedvem akkor leírom.

3x6 húzodzkodás, valahogy baromira nem hiszem, hogy képes lennél 3x6 huzodckodást szabályosan megcsinálni. Mondjuk olyan 3 a többi meg látványnak jó max.

3x20 egykezes súlyzózás, ha 20 at megtudsz csinálni akkor ne elég nagy a súly. 12 Kettő fölé nem igazán érdemes menni.

3x15 gugolás kettlebell-el, ez még okés.

3x10 kitolás. (erre 2 asztal sarkát használom): ezt én spec nem erőltetném.

2021. nov. 29. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!