Ha bezárnak a termek mivel tudnám helyettesíteni 140kg guggolásokat és hasonlókat?
Bohóckodás? :D Nem tudom, én évek óta kombinálom a saját testsúlyos edzést rudas alapgyakorlatokkal és szerintem egy front lever vagy egy planche ezerszer több meló, mint egy akkora guggolás amire már felfigyelnek a teremben.
A kérdésre válaszolva: ha fenntartod a mobilitásod a guggoláshoz és edzed a lábad pl bolgár guggolással, akkor egy grammot nem fog gyengülni a guggolásod, max kell majd 1-2 hét, hogy újra megszokd, hogy a hátadon van a súly, de a lábad nem fog gyengülni.
A hátsó lánc már neccesebb téma, de azt is fenn tudod tartani valamilyen szinten egylábas csípőtolással. Keress D típusú edzőparkot a közeledben, ott elvileg kell lennie hiperhajlító állványnak.
A felsőtest szempontjából pedig semmivel sem tudsz többet fejlődni súlyokkal, mint calisthenics-szel, sőt sok szempontból még jobbak is a testsúlyos gyakorlatok.
Haladó torna elemek és társai az más. Az nem bohóckodás, viszont izomépítésben az sem fog előre vinni. A street workout parkra értettem a bohóckodást.
Az sem csak skill, de egyáltalán nem azért több meló megtanulni pl egy front levert, mert rengeteg erőt kell hozzá építeni, hanem mert sok gyakorlat és technika kell hozzá, amiknek a fejlesztése nagyságrendileg sokkal több időt igényel. Erőt, izomzatot lehet fejleszteni fáradt idegrenszerrel is, a technika tanulása viszont csak a fáradtság első jeleinek megjelenéséig működik.
Paraszt megoldásokkal talán. Őszintén megmondom én tavaly mikor ilyentájt bezártak a termek, utána cementes zsákokat és zsaluköveket lógattam a rúdra, azzal guggoltam. De még úgy se volt az igazi, de több volt mint a semmi. Kb. 160kg lehetett összesen. Viszont a 220kg-os maxomhoz közel sem állt. Erőemelő vagyok, versenyzek, de soloba, klub és versenyengedély nélkül. Tavaly áprilisig mindent kipróbáltam, és kb. elölről kellett kezdenem a guggolást miután visszakerültem a terembe. A rúd pozíciója, a terhelés megszokása, az ízületeid, stb. sok idő volt mire visszajöttek. Ja és 160kg volt akkor a maxom. El sem tudom képzelni hova estem volna vissza a saját testsúlyos csodákkal...
Aki aztmondja, hogy saját testsúlyos meg egyéb gyakorlatokkal fent lehet tartani az erőt, az hülyeséget beszél, vagy csak szimplán átlagos az erőszintje. Úgy össze fogsz esni 1 hónap után mint a huzat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!