Mi számít jó erőszintnek, ahonnan már jobban megérné inkább testépítő módszerrel edzeni?
Úgy értem, hogy osztott, több gép, izoláció stb.
Most erőnövelésen vagyok, próbálok megerősödni alapgyakorlatokban, hogy legyen valami alap. De mi ez a szint ?
testsúly:
OHP 1x
Bench 1.5x
Squat 2x
Deadlift 2.5x
Illetve evezésben mi ez a szám?
Vagy ez már erőemelői szint és ennek a fele 3/4-e is elég lenne ?
#8 Az erő eléggé genetika függő,nekem sokkal nehezebb lenne nagyobb súlyokat mozgatni fekvenyomásban pl a hosszú karjaim miatt míg egy olyan ember aki ugyanannyi kiló csak alacsonyabb sokkal könnyebb.És mint írtam soha nem mentem kifejezetten erőre,ezt nem azért írtam hogy dicsekedjek vele csak hogy hogyan viszonyul a kérdező másokhoz.
Az erő hasonló mint a forma,attól hogy valakinek álom teste van attól még adhat olyan idióta tanácsokat hogy normális ember lefordul a székről,ez visszafele is igaz.Ezt rengeteg influencertől láthattuk már,olyan testük van amit sokan életükben nem láttak de olyan tanácsot adnak ami konkrétan nem igaz vagy nagyon félrevezető.
Attól hogy valaki nem nagyon erős nem feltétlen jelenti azt hogy semmit nem tud róla,ezt egy vérprofi erőemelő igazán tudhatná.
#12 Magas vagyok és ehhez képest nem túl nehéz, mégis arányaiban fekvenyomásban jobb vagyok mint guggolásban vagy felhúzásban. Teljesen átlagos az erőszintem, bárki elérhet hasonlót, aki tudatosan és progresszíven edz.
#13 Testsúly másfélszerese egyszer fekve, kétszerese guggulva, kétèsfèlszerese felhúzásban. Ezek a számok nagyjából bárkinek hozhatóak néhány következetes év alatt. Van aki naturba ennél jóval többre is képes. Aki mèg ennyire sem, az vagy rosszul edz, vagy átlag alatti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!