Split edzésterv?
Kezdő vagyok 2 hete edzek itthon úgy erzem készen állok egy rendes bontott edzéstervre . Mi a véleményetek? A gyakorlatokat én allitottam össze tetszés szerint.
Hétfő: Mell bicepsz
Tárogatás peck deck gépen 4x15/-20
Nyomás chest pressen 4x10-15
Csigás tárogatás 4x10-12
Fekvőtámasz bakkal 3x8-12
Bicepszgép 3x10-15
Koncentrált bicepsz 4x12
Csigás bicepsz 4x8-10
Kedd: Làb!
Guggolás keretben 3x10
Vádlizás 4x20
Kitörés 4x20
Lábtoló 3x12
Szerda: Pihenő nap
Csütörtök: Hát
Mellhez húzás 4x10-15
Nyakhoz húzás 4x10-15
Evezés gépen 3x8-10
Csigás letolás 4x15-20
Péntek: Váll tricepsz
Előre emelés egykezessel 4x12-15
Oldalra emelés csigán 4x15
Előre emelés rúddal 3x8
Nyomás nyak mögül ha megy 3x5-8
Lórugás 4x15-20
Letolás csigán 4x20
Sittes tolodzkodás 3x8-10
A tervet internetről szedtem de a gyakorlatokat én magam álitottam össze. Az ismétlés számmal trükközten hogy ne szokja meg az izom legyen nagy ismétlés és alacsony is. Mi a véleményetek?
Mell bicepsz sok lesz,nem kell 3 izolációs gyakorlat bicepszre,hátazásnál kap bőven,mellre sem kell kezdőnek 4 gyakorlat,hidd el fejlődnél ugyanúgy 3 gyakorlattal is.
Láb nem rossz de vádlit nem tenném másodiknak mert azt nem lehet olyan nagy súllyal,nem összetett gyakorlat.Lábtoló helyett menjen valami combhajlítóra mert azt szépen elhanyagoltad.Merevlábas felhúzás,lábhajlítógép stb.
Hát rohadt kevés ha azt nézzük hogy mellre többet csinálsz ami egy jóval egyszerűbb és kisebb izom,a 3 bicepsz gyakorlatról ne is beszéljünk,ez is gyönyörűen lemaradna.A csigás letolás pedig tricepsz gyakorlat ha jól tudom tehát nem tudom mit keres ott.
Váll első részére abszolút felesleges előre emelés főleg kétszer,bőven kap mellnél is.Tegyed előre a vállból nyomást,ennyi elég lesz egy kezdőnek bőven.Tegyél be legalább egy gyakorlatot hátsó vállra mert akár hiszed akár nem,az is létezik.
Én a rengeteg gépes gyakorlat helyett inkább szabadsúlyos párjait választanám mert jobban edzi a stabilizáló izmokat és könnyebb a természetes mozgásformát követni.Nyak mögött lévő akármit felejtsd el mert az anatómiád ellen harcolsz ugyanis a vállad előre néz,szinte biztosan le fogsz sérülni.És konkrétan 0 előnye van,valószínűleg gyengébb is leszel.
Elég sok baj van,túl sokat akarsz túl gyorsan.2 hét edzés lófsz lefogadom ezeknek a gyakorlatok felét nem tudnád helyesen kivitelezni.Inkább fókuszálj az alapokra,kezdőnek értelmetlen orrba szájba izolálnibro splittel azt akkor kell amikor már tudsz mire.Én jóval előbb ajánlanék egy 3 napos teljes testes vagy 4 napos alsó-felső bontás hogy elsőnek a kötelezők jól meglegyenek.Inkább a frekvencia legyen meg,neked nem kell szétbaszós edzés mert kezdőként kevesebb mennyiségtől is olyan izomlázad lesz mint az állat.
Teljesen rossz az egész.
Kezdőként semmi értelme ennyit edzeni.Sok a gyakorlat és azok sem megfelelően vannak összeválogatva.
A csigákat el lehet felejteni.
Egy csomó vállizolációs gyakorlat után akarsz állvanyomást végezni?Teljesen hibás sorrend.Előreemelés is teljesen felesleges. És a lórúgás helyett is szűknyomás vagy valami rendes tömegnövelő gyakorlat kellene tricepszre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!