Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit gondolotk, heti 1x elég...

Mit gondolotk, heti 1x elég leedzneni a lábat?

Figyelt kérdés

Alsó-Felső felbontásban edzek, heti 4x.

A lábedzés az engem nagyon legyilkol, ezért arra gondoltam, hogy csak heti 1x csinálnám, viszont a heti 4 edzés megmaradna.

Tehát így oldanám meg:

Kedd: Felsőtest

Szerda: Alsótest (csak combfeszítő + vádli)

Szombat: Felsőtest

Vasárnap: Alsótest (csak combhajlító + vádli)

Tehát heti 2x lenne alsótest nap, viszont a combfeszítőt és a combhajlítót csak heti 1x edzeném, viszont akkor nagyon legyilkolnám, 12-15 sorozatot tolnék rájuk.

A combhajlítós alsótest napon főleg combhajlító gépet és felhúzásokat (konvencionális, merevlábas) csinálnék

A combfeszítős napon pedig guggolást, kitörést, lábtolót és combfeszítő gépet használnék.

Ez szerintetek így működne, vagy mindenképpen heti 2x kellene leedzenem a combom? Ha így csinálnám akkor mennyivel fejlődne így lassabban?

2021. okt. 1. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:
84%
Ha amatőr vagy (tehát nem versenyzel erőemelésben vagy testépítésben), akkor jó lesz úgy, ahogy leírtad. Még akár kevesebb volumennel is lehet szerintem fejlődni. Nekem pl. egy héten csak egyszer van guggolásvariáció, felhúzás, combhajlító gép, combfeszítő gép, és bőven elég is. Nem hiszek a "legyilkolásban", inkább ügyesen érdemes megválasztani a súlyt és az ismétlésszámot. Az idő többi részében inkább érdemes a regenerációra figyelni, illetve akár másféle mozgást (pl. futás) végezni.
2021. okt. 1. 15:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Ez genetika. Nekem pl. az alsótest izmai eléggé hajlamosak pár edzés után erősödni, pedig sokszor csak heti 1x van időm lábazni és én lábra csak guggolni szoktam, vádlizni, meg néha kitörésezni. Meg felhúzásozni (Szumó), de azt lábnapon. Nem kap semmi extrát és tök jól fejlődik. Előfordult, hogy 2 hétig nem guggoltam, mert mindig közbe jött valami és ugyanúgy erősödött a lábam. Azt hozzá kell tenni, hogy itthon edzek, azért nincs túl sok lehetőségem.
2021. okt. 1. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!