130-135ös vérnyomás mennyire vészes?
Átlagban ennyi a vérnyomásom, 1 éve edzek heti 4-5 alkalommal.
Ezzel a vérnyomással nem veszélyes már a súlyzós edzés?
24f
Ha ez diasztolés, akkor már meghaltál. Szisztolésnak meg tökéletes. Az optimálisnál magasabb ugyan, de semmi baj sincs vele.
Mikor és milyen körülmények között méred? Milyen minőségű, és hitelesített a mérőd?
Átlagban? Akkor van, hogy magasabb? Amúgy ez a te korodban már picit magasnak számít. Én 46 vagyok, 117/70 és 128/85 között mozog a vérnyomásom. Van sportmúltad? Vagy huszonéves korodig semmi, majd konditerem? Kardiozni szoktál? Nem eszel túl sok sósat?
Nyugalmi, ébredési pulzus?
Nyugalmi pulzusom 70-75-80 körül mozog.
5-ös
feljebb nem nagyon megy, néha ennél kevesebb, de 10ből 8-9x ennyi.
Régebben úsztam hobbi szinten, de utána pár év kimaradt sport szempontjából, aztán jött a konditermi edzés.
7/8 freddy101
174 cm vagyok jelenleg és 83 kg, tömegelés legvégén vagyok már. Most kezdődik a pucolás.
"5-ös
feljebb nem nagyon megy, néha ennél kevesebb, de 10ből 8-9x ennyi.
Régebben úsztam hobbi szinten, de utána pár év kimaradt sport szempontjából, aztán jött a konditermi edzés."
Ok, akkor semmi gond, de figyelj arra, hogy menjen valamennyi kardio, és ha feljebb megy, akkor irány a doki. Egyáltalán jó méretű a madzsetta? Ráadásul ezek a digitálisok vastagabb karú embernél többet mérnek. Nekem 155-öt mért anno egy ilyen szar, a dokinál meg higanyossal 120 volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!