Ch tápkieg kaja mellé, ti használtok valamit vagy mit ajánlanátok?
Sziasztok, sajnos néha nem bírom megenni a napi adagom. Főleg pihenőnapokon, de sajnos előfordul edzés után is, amikor kicsit besűrűsödik a napom és este még ott ülök a kaja előtt. Viszonylag változatosan főzök, sok étkezésem van, de egyszerűen nem kívánom. Azt hittem hozzá fog szokni a gyomrom, de nem. Tömegelés a cél, már nem is emlékszem milyen érzés éhesnek lenni.
Nem edzés utáni turmix kéne, hanem valami ami mehetne egy étkezés mellett, vagy helyett. Zablisztet próbáltam már, de nem oldódik és az íze is rossz volt, ahhoz képest a sima zab is sokkal jobban csúszna.
Mi lenne jó ami pénzben sem vészes és nem túl gyors a felszívódása?
Banán? Nagyon jó tömegelő kaja.
Étcsoki is jó, bár a hajlamosabb embereknél a túl sok étcsoki székrekedést okozhat.
Ha nem tudsz eleget enni, próbáld zsírból bevinni a hiányzó kalóriát, sokkal kisebb mennyiséget kell megenni ugyanahhoz a kalória mennyiséghez. Szotyizgass, egyél mogyorót. Nincs az az ember, aki ne kattanna rá, amikor nekiáll. :)
Attól meg ne félj, hogy ettől jobban fogsz zsírosodni. A felesleges kalóriamennyiség zsírosít.
Sótlan földimogyorót is eszek minden nap, de egy adott mennyiségnél többet abból se bírok.
Próbáltam a mogyoróvajat is de az nagyon tömény nekem.
Akkor esetleg próbálj olyan tömegnövelőt, amiben nem cukor van, hanem összetett CH. (Nem vagyok tömegnövelő hívő, ne kövezzetek meg:D) Én is hasonló cipőben járok, mint te, eddig csokival pótoltam a hiányzó kalóriát, de az meg ugye nagyon zsírosít, szóval nem ajánlom
Tök jó tippeket írtak, próbálj esetleg pisztáciát enni (bár elég drága), vagy tökmagot. A mogyorótól én is kiborulok egy idő után.
Vagy egyél napi 3x sokat, húzd szét az étkezéseid, hogy a vércukrod már kezdjen leesni és akkor jó nagyokat lehet zabálni. Ennek meg az a hátránya, hogy a harmadik étkezés túl közel van a lefekvéshez, így kinyírja az alvást.
Esetleg próbáld a kaját még jobban variálni.
A napi elosztással nem tudok csalni, nem bírok egyszerre nagyobb mennyiséget megenni. Kaját variálom, de az a vicc, hogy edzés előtt én évekig képes voltam naponta ugyanazt enni (saját főztöm), és még kívántam is. Csak most háromszor-négyszer annyit eszek makróban, ha nem többet. És már a könyökömön jön ki néha.
Jelenleg 3000kcal a napi bevitelem. Normális kajákból, rizs, zab, húsok, túró, gyümölcsök, bár iszok tejet is. Valószínűleg kevesebb is elég lehetne, de nem látom, hogy zsírosodnék, izom jött valamennyi (2 hónapja kezdtem újra az edzést ami nyilván lónak a ***). Egyelőre ehhez akarom tartani magam és figyelgetem a mérleget.
Az a baj, hogy amikor le is csúszik a kaja normálisan akkor is zavar, hogy sok időm elmegy miatta ami rohadtul hiányzik a szabadidőmből.
Tegyük fel, hogy veszek egy tömegnövelőt. Hogyan okozom a legkisebb kárt? 50g reggel és 50g edzés után? Rengeteget segítene.
Megértem a fájdalmad,én is mindig vékony voltam,amióta edzek feljött kb 15 kiló de sokszor én is fél órákat cseszek el az evéssel :D
Nem azért mert kifejezetten rossz amit eszek csak nem kívánom és nyamnyogom 20-30 percig.
Interneten láttam hogy tudsz magadnak is tömegnövelő shaket csinálni,zabot,banánt stb-t összeturmixolva.Sok kalória van benne,tudod miből és könnyebb letolni.Keress rá erre Youtube-on,elég sok videó van róla,pontosan nem emlékszek mi volt azokban.
lletve amit a többiek mondtak,a zsíros ételek hozzáadása pl sonka helyett kolbász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!