Ha ízesítetlen kukoricapelyhet fogyasztok zabpehely helyett az úgy belefér?
A kukorica sokkal szarabb, magas a GI-je, és állítólag még öregít is.
A zab meg alapból gluténmentes, maximum minimális szennyeződés lehet benne, de ezt is csak azért írják rá, mert ha nem írnák, jönne a kemény büntetés.
Igen! 20 kilónként 1 litert, nyáron többet.
De a rost bevitelem is elég magas volt. Tudatosan csökkentettem, de lehetséges hogy a zab által bevitt mennyiség is sok. Naponta nagyjából 150-200 g zabot fogyasztok, de ezt egyszerre. Fehér rizst fogyasztok még, napi 100g körül, ami tudom hogy nem a legjobb. Ezenkívül 150g almát és zöldségeket, nagyjából 500g/nap ami szintén elég sok rost. (uborka, brokkoli, paradicsom, sárgarépa). Valamint még olajos magvakat, tökmagot 100g/nap, 2-3 db tojást és csirke, pulyka vagy hal húst 500-600g/nap.
Általában ezeket szoktam fogyasztani.
Azt vettem észre, hogy a szemét kajákat (gyors felszívódású cukros dolgok) sokkal jobban emésztem mint ezt a kvázi egészségesebb étrendet. Mondjuk konkrétan csak a zab után érzek panaszokat.
Persze, hogy a szemétkajákat jobban emészted, hiszen ezeknek a tápanyag nélküli szaroknak az emésztése gyakorlatilag nulla melóba kerül az enzimjeidnek. A különböző lassú felszívódású és magas rosttartalmú élelmiszerek persze, hogy nehezebben emésztődnek.
Mit érzel a zab után? Puffadást? Gyakori, sok ember gyomra nem bírja a zabot. Nekem egészen jól viseli a közepes mennyiségű zabot, de az egyik barátom egy kis kásától is kikészül.
Laza székletet, szinte már majdnem hasmenés jellegűt. Van amikor kevésbe van amikor erősebben jelentkezik, szinte kiszámíthatatlan. De általában a zab után, ezért gondoltam erre.
Ezt értem, de ez csak most nagyjából 1 éve jelentkezett, előtte nem volt vele problémám. (ilyen kis mennyiségben legalábbis)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!