Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Gyenge fizikumú, ektomorf...

Gyenge fizikumú, ektomorf férfi hogyan kezdjen neki a testépítésnek?

Figyelt kérdés

Szerencsére egészséges vagyok, de 10 fekvőtámaszt se tudok megcsinálni... 62 kg vagyok 179 cm-hez. A futás mindig nagyon jól ment, ennyi volt az összes sport az életemben. Rendszeresen űzöm is, Cooper-teszten kb. 2800 m-et futok.

Gondolom, itt most az alapgyakorlatokkal kellene kezdeni. Otthon tudok húzódkodást, tolódzkodást meg persze fekvőtámaszt, guggolást csinálni. Ez elég egyelőre szerintetek? Néhány hónapig biztosan, amíg meg nem erősödök egy kicsikét... De mikor menjek majd konditerembe, hogy ne röhögjenek ki? És milyen edzéstervet, étrendet kövessek?

2021. szept. 1. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Le fognak pontozni, de ne törődj vele. Olvasd el a Sárga kapszulát. Minden kérdésedre választ kapsz.
2021. szept. 1. 20:48
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
Ja, olvasd el a sárga kapszulát, és te is rettegni fogsz a tejtől meg a paradicsomtól
2021. szept. 1. 21:23
 3/8 anonim ***** válasza:
64%

Nem ciki ez, én is hasonló arányokkal indultam 16 évesen középsuliba. Lányok legyőztek szkanderbe, stb. Amúgy ne otthon balfaszkodj, hanem inkább keress egy normális személyi edzőt aki csak veled foglalkozik pár hónapig. Ő étrendben is tud segíteni.

Miért nevetnének ki? Én mikor először lementem, csak a rudat birtam kinyomni fekve, és ketlebellel guggoltam. Ráadásul szabálytalanul, mert nem volt meg a mélység. Mindenki elkezdi valahol. Szerintem Kathi Béla sem úgy ment le a terembe, hogy 300 kilót húzott fel, és 50-es karja volt. Megkéne érteni hogy az izom nem attól nő hogy te 130, vagy 30 kilóval edzel(kivitelezésre gondolok). Tehát forma>súly. Belehet durrantani egy izmot kisebb súllyal is, ha megvan a megfelelő agyizom kapcsolat.

2021. szept. 1. 21:52
 4/8 anonim ***** válasza:
98%
Mellesleg hozzátenném hogy sok edzőterembe voltam, és senki sem ment oda senkihez hogy azt mondja neki, hogy "de béna vagy, csak 30kg megy?". Általában a kancigányok is jófejek. Egyszerűen szürreális, tisztába vannak az emberek hogy itt sok idő még eljutsz egy bizonyos szintig. Nem egy hét után fogod megváltani a világot. Idő, türelem, helyes életvitel
2021. szept. 1. 21:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem egyszer régen úgy 11-22 éve egy koxos mondta, hogy ő régen volt már ilyen satnya mint én. Pár évvel később láttam, szegény még satnyábbnak tűnt mint én.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy egyesek hogy kibeszélik a túlsúlyos kezdő fiúkat, lányokat. Persze tudom "rossz környéken" mozgok meg csak a "gyökerek", de 10-ből 5 ilyen. Xd

2021. szept. 2. 07:39
 6/8 anonim ***** válasza:

11-12 éve *

2021. szept. 2. 07:40
 7/8 anonim ***** válasza:
33%
#2 A tej szar, mindenki tudja hogy a legtöbb felnőtt ember nem tudja megemészteni. Egyébként nem szakkönyv, de a teljesen fogalmatlan kezdőknek az alapokat jól leírja. Erre jó, nem többre.
2021. szept. 2. 09:31
 8/8 anonim ***** válasza:
67%
Egyszerűen kezdje el. Ez nem atomfizika. Kezdje fel, csinálja !!rendszeresen!! és kitartóan. Az eredmények meg majd jönnek.
2021. szept. 3. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!