Most akkor az állighúzás káros vagy sem?
Figyelt kérdés
Sok videó azzal foglalkozik hogy hosszútávon tönkreteszi a vállat, de én kényelmesebbnek érzem mint az egykezessel való oldalemelést.2021. aug. 29. 14:08
1/4 anonim válasza:
Én inkább hiszek azoknak akik jobban értenek hozzá, mint a saját kényelmemnek. Fejet rázni és egyéb hülyeségeket csinálni is kényelmes volt koncerteken, aztán 20-22 évesen kopottak lettek a nyaki csigolyáim.
Egyébként oldalemelést se mindegy, hogy hogyan csinálod, meg mennyi súllyal. Ha nagyon kényelmetlen, akkor valószínűleg nem a legjobb a kivitelezés.
2/4 anonim válasza:
Ellentmondásos terület, van aki szerint nem káros. Nem tudom, nekem személy szerint nem esik jól ha nagyon magasra húzom. Picit szélesebb fogással, 90 fokig jó. Ha több mozgástartományt akarok, akkor onnantól már kirotáció irányába mozdítom a kart és hátrahúzom a könyököm (mint egy archoz húzásnál), rakok bele egy pici lendületet, de ez már inkább egy high pull-ra hajaz. Ez csigán még jobban tud működni a folyamatos ellenállás miatt, plusz ugye ott szabadabban tudod mozgatni a kart. Ezt lehet ötvözni oldalemeléssel, valamint ezeket lehet különböző permutációban váltogatni, próbáld ki, hogy melyik hogy esik a válladnak.
3/4 anonim válasza:
Ha vezetett pályán csinálod (smith-keret) akkor az. De ha szabadon, pláne egykezessel, ahol még a két kar is egymástól függetlenül mozoghat, akkor nem gondolnám hogy az lenne.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszoakt. Tricepsz rúddal és francia rúddal szoktam. Ha nem húzom 90 fok fölé akkor szerintetek maradhat felváltva az egykezes oldalemeléssel?
2021. aug. 29. 15:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!