Mit rontok ez az edzéstervemben? Hol a hiba?
Nem fejlődöm eléggé. Naturál vagyok, de már nem kezdő.
Három féle teljes testes edzést végzem. 1-2, maximum 3 naponta. Tehát edzés, majd 24, 48 vagy max 72 óra pihi következik, de zömében 1-2 nap pihenőt hagyom csak.
1. Súlyzós edzés
Minden izomra 5 sorozatot végzem, 8-12 ismétléssel.
Csak alapgyakorlatokkal. A sorozatokat bukásig viszem. Tehát ami épp megy az adott súlyból.
2. Saját testsúlyos edzés
Itt is mindenre 5-6 sorozat megy, szintén bukásig, és szintén alapgyakorlatokkal.
Pl: 3-4×20 tolódzkodás, majd 3-4x25 fekvőtámasz, majd húzódzkodás/invertált evezés ugyanígy. Itt is mindenre edzem, magas ismétléssel. (20-30)
3. Súlyozott saját testsúlyos edzés
Itt is 5 sorozat megy mindenre, 6-8 ismétléssel.
Súlyozott húzódzkodás(alsó,felső), súlyozott tolódzkodás, stb.
Bukásig.
A táplálkozás azt megfelelőnek mondanám, olyan 90%-os. A napi fehérje mindig megvan, sok sok zöldséggel, vitaminokkal. A szénhidtráttal kísérletezem, mert a soktól csak zsírosodom.
181cm/82kg vagyok jelenleg. 15 körüli tzs%-kal.
Lássuk a hibákat:
1. de zömében 1-2 nap pihenőt hagyom csak
Annyit pihenj, amennyit kell. HA kell, akkor akár 3-4 nap is kimaradhat
2. Minden izomra 5 sorozatot végzem, 8-12 ismétléssel.
Sok, főleg a kis izmokra, amik az összetett gyakorlatoknál is bőven kapnak. Ismétlés is sok, nem tudsz megfelelő súly felpakolni. Sorozatonként 5-6 ismétlést végezz és pakold fel a súlyt!
3. A sorozatokat bukásig viszem
Óriási hiba! Soha nem menj bukásig
Szerintem nyilvánvalóan túledzed magad, persze, h nem feljődsz
"181cm/82kg vagyok jelenleg. 15 körüli tzs%-kal."
Hát igen, ez kevés. Én 183 cm magas vagyok, 20% tzs-vel 97 kilósan és még én is spagetti vagyok
Kaja rendben van?
Én is azt mondom hogy túl sok,ha tényleges bukásig elviszed(ami nem az amikor fáj hanem ha akkor sem tudnál még egyet csinálni ha pisztolyt szegeznének a fejedhez)akkor nem kell 5 sorozat,2-3 elég.És ha tényleges bukásig mész akkor többet is kell pihenned,legalább 3 percet ha alapgyakorlatokról beszélünk.
Azt meg nem értem miért veszed külön 3 részre,csináld úgy hogy a legjobb gyakorlatok összeteszed és azt csinálod végig akár A-B elosztásban.Ha minden alkalommal más fajta edzést csinálsz nehéz lekövetni mennyit erősödsz,nem kell túlgondolni.
De akár kipróbálhatsz más felosztást,pl alsótest-felsőtest vagy push-pull-leg hetente 4-5 alkalommal,lehet több izolációs gyakorlat segítene.
"Mit rontok ez az edzéstervemben?"
gyakorlatilag mindent.
keress valakit aki ért hozzá, fizesd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!