Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit rontok ez az edzéstervembe...

Mit rontok ez az edzéstervemben? Hol a hiba?

Figyelt kérdés

Nem fejlődöm eléggé. Naturál vagyok, de már nem kezdő.

Három féle teljes testes edzést végzem. 1-2, maximum 3 naponta. Tehát edzés, majd 24, 48 vagy max 72 óra pihi következik, de zömében 1-2 nap pihenőt hagyom csak.

1. Súlyzós edzés

Minden izomra 5 sorozatot végzem, 8-12 ismétléssel.

Csak alapgyakorlatokkal. A sorozatokat bukásig viszem. Tehát ami épp megy az adott súlyból.

2. Saját testsúlyos edzés

Itt is mindenre 5-6 sorozat megy, szintén bukásig, és szintén alapgyakorlatokkal.

Pl: 3-4×20 tolódzkodás, majd 3-4x25 fekvőtámasz, majd húzódzkodás/invertált evezés ugyanígy. Itt is mindenre edzem, magas ismétléssel. (20-30)

3. Súlyozott saját testsúlyos edzés

Itt is 5 sorozat megy mindenre, 6-8 ismétléssel.

Súlyozott húzódzkodás(alsó,felső), súlyozott tolódzkodás, stb.

Bukásig.

A táplálkozás azt megfelelőnek mondanám, olyan 90%-os. A napi fehérje mindig megvan, sok sok zöldséggel, vitaminokkal. A szénhidtráttal kísérletezem, mert a soktól csak zsírosodom.

181cm/82kg vagyok jelenleg. 15 körüli tzs%-kal.

2021. aug. 3. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
Hat en hagynam ezt a sajat sulyos meg teljes test edzest.. nagy ismetlesekkel nemsokra mesz meg kis sullyal. Ha mar nem vagy kezdo inkabb heti min. 3-4 sulyzos edzes bontva tobb gyakorlattal.
2021. aug. 3. 15:00
 2/7 anonim ***** válasza:
27%

Lássuk a hibákat:

1. de zömében 1-2 nap pihenőt hagyom csak

Annyit pihenj, amennyit kell. HA kell, akkor akár 3-4 nap is kimaradhat

2. Minden izomra 5 sorozatot végzem, 8-12 ismétléssel.

Sok, főleg a kis izmokra, amik az összetett gyakorlatoknál is bőven kapnak. Ismétlés is sok, nem tudsz megfelelő súly felpakolni. Sorozatonként 5-6 ismétlést végezz és pakold fel a súlyt!

3. A sorozatokat bukásig viszem

Óriási hiba! Soha nem menj bukásig

Szerintem nyilvánvalóan túledzed magad, persze, h nem feljődsz

"181cm/82kg vagyok jelenleg. 15 körüli tzs%-kal."

Hát igen, ez kevés. Én 183 cm magas vagyok, 20% tzs-vel 97 kilósan és még én is spagetti vagyok

Kaja rendben van?

2021. aug. 3. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom hogy túl sok,ha tényleges bukásig elviszed(ami nem az amikor fáj hanem ha akkor sem tudnál még egyet csinálni ha pisztolyt szegeznének a fejedhez)akkor nem kell 5 sorozat,2-3 elég.És ha tényleges bukásig mész akkor többet is kell pihenned,legalább 3 percet ha alapgyakorlatokról beszélünk.

Azt meg nem értem miért veszed külön 3 részre,csináld úgy hogy a legjobb gyakorlatok összeteszed és azt csinálod végig akár A-B elosztásban.Ha minden alkalommal más fajta edzést csinálsz nehéz lekövetni mennyit erősödsz,nem kell túlgondolni.

De akár kipróbálhatsz más felosztást,pl alsótest-felsőtest vagy push-pull-leg hetente 4-5 alkalommal,lehet több izolációs gyakorlat segítene.

2021. aug. 3. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

"Mit rontok ez az edzéstervemben?"

gyakorlatilag mindent.

keress valakit aki ért hozzá, fizesd meg.

2021. aug. 3. 16:44
 5/7 anonim ***** válasza:
74%
Engem is érdekelne mit ront el, mert hasonlóan edzem!
2021. aug. 3. 20:46
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyis mindenki mast fog irni.. Mindenkinek mas jon be. Otleteket tudsz venni, de magadnak kell kikiserletezni.
2021. aug. 4. 04:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Mit?
2021. aug. 27. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!