Hogy érdemes növelni a súlyon, ha 2,5 kg-os tárcsa a legkisebb a teremben?
Figyelt kérdés
Lehet hogy az 5 kg ugrás túl nagy lenne. Inkább kezdjek kis ismétléssel, magas intenzitással, tehát növeljek 5 kg-ot? Vagy az ismétlésszámot növeljem inkább 15-20-ig sorozatonként, mielőtt 5 kg-ot emelek?
Esetleg szerezzek be és vigyek magammal minden edzésre 1,25-ös tárcsákat? Ti mit tesztek ilyenkor a teremben?
2021. júl. 23. 12:58
1/6 anonim válasza:
Szerezz 1,25-ös tárcsákat, jobban jársz (nekem 0,25-ösöm és 0,5-ösöm is van, de külön rendeltem, hogy tudjak microloading-ot csinálni).
2/6 anonim válasza:
Inkább növeld a súlyt, ne az ismétlést. Felesleges kis tárcsákkal szerencsétlenkedni
3/6 anonim válasza:
Ha a 15-20-as ismétlés környékén vagy akkor nem szabadna problémát jelentenie mert úgy is tudnál csinálni 8-10-et legalább.
Persze az nem mindegy hogy a 120 kilós guggoláshoz teszel 5 kg-ot vagy a 35 kilós bicepszezéshez.
4/6 MadSeal válasza:
Szerintem egy 6-10es ismétléstartományban is simán emelhetsz 5kg-mal a legtöbb gyakorlatban. A kisebb izmoknál meg akár 6-12 is mehet. Kezdesz 6al, amire eljutsz 12re, simán menni fog +5kgal újra 6.
5/6 anonim válasza:
Leírhattad volna, hogy milyen gyakorlat és eddig mekkora súllyal csináltad....
Nem mindegy, hogy 20-ról 30-ra, vagy 100-ról 110kg-ra akarsz emelni.
6/6 A kérdező kommentje:
Fekvenyomás, 55-ről 60-ra.
2021. júl. 24. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!