Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fenékre edzés kérdések?

Fenékre edzés kérdések?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval mától szeretnék elkezdeni fenékre edzeni. És ehhez lenne pár kérdésem.

Én most éppen fogyásban vagyok, 81 kilorol kezdtem, moat 75 vagyok. Viszont a fenekem kicsi a testemhez képest. Ezért szeretnek rá edzeni.

Kérdésem lenne, hogy milyen belemelígtö gyakorlatokat végezzek elötte? Illetve ha pl kardiózok előtte 20-30 percet, mehet utána a fenék edzés? Mert egyszer azt olvastam hogy a kardiót és az izomepítést nem lehet egymás után csinálni, hanem különböző napokon kell.

Illetve ha én most a fogyókúra miatt 1400 kalóriát eszek, ebböl kb 120-150 g ch, és 50 g fehérje (vegetáriánus vagyok, számomra nem egyszerű sok fehérjét enni), ennyivel is lehet formásítani a feneket?

2021. júl. 20. 10:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem írtad, h kezdő vagy-e, hogy mennyi idős vagy. Magasságod? Gondolom lány vagy

A probléma az lehet, hogy ha nem vagy eléggé feltöltve CH-val, akkor a kardiónál kiürülhet. Nekiállsz súlyzózni és mivel nincs CH-d, az izmaidat kezdi bontani a szervezet, mert abból van a gyors energia.

"Illetve ha én most a fogyókúra miatt 1400 kalóriát eszek, ebböl kb 120-150 g ch, és 50 g fehérje (vegetáriánus vagyok, számomra nem egyszerű sok fehérjét enni), ennyivel is lehet formásítani a feneket?"

Először meg kell tanulnia a testednek, hogy a zsírt égesse. Lehet, h kevés ez a kalória. Számold ki a napi összégetéseid, és maradj enyhe kalóriamínuszban. És több fehérje is kellene

Ha kezdő vagy, akkor nem kell az elején semmit túltolnod. De lehetetlen minden variációt leírni, kevés infót adtál meg

2021. júl. 20. 12:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ennyi fehérje biztos, hogy kevés. Jobb lenne külön napon kardiózni de ha egy napon van az se baj, csak a súlyzós edzés után csináld, ne előtte. Fenékre jó gyakorlatok: guggolás, merevlábas felhúzás, csípőemelés, bolgár guggolás, 45 fokos hiperhajlítás. Én azt gondolom nem kell speckó bemelegítés, de ha nagyon akarod, akkor csinálj medenceemelést magas ismétléssszámmal, akár 1 lábbal és a végen meg is tarthatod a felső pozíciót 1-2 percig, ez jót fog tenni az agy-izom kapcsolatnak, de amúgy hosszú távon nincs nagy jelentősége ha fejlődsz a felsorolt gyakorlatokban.
2021. júl. 20. 12:32
 3/4 anonim válasza:
5%
Kérdező, a dolog ott kezdődik, hogy kezdj el húst enni, ha orvosi okod nincs annak mellőzésére. A hús alaptáplálék, ne várd meg hogy hiánybetegségeid legyenek, vagy a szívbillentyűknél jelentkezzen bármiféle vér-visszaszivárgás, ami fehérjéből épül fel, amit a húsból nyersz nagyrészt. Az ember fogazata MINDENEVŐ, nem pedig nővényevő, ahogy ragadozó sem. Ennek megfelelően éljél, légy szíves.
2021. júl. 20. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:

"Az ember fogazata MINDENEVŐ, nem pedig nővényevő, ahogy ragadozó sem."

És nem is a fogazat a mérvadó. Az emésztőrendszer is lehetővé teszi a vegyes táplálkozást

2021. júl. 20. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!