Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » BCAA -t és a Glutamint lehet...

BCAA -t és a Glutamint lehet szedni pihenő napokon is?

Figyelt kérdés
Elnézést, ha buta a kérdés, csak kezdő vagyok még a témában, de az íze miatt simán lehetne üdítő is :D

2021. júl. 2. 08:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Persze.És éjszakára is előnyös.
2021. júl. 2. 08:39
 2/12 anonim ***** válasza:
62%

Ha kezdő vagy, akkor minek szedsz BCAA-t és glutamint? Másra nem tudnád inkább költeni a pénzed.

Ha a diétád megfelelő, akkor kezdőként felesleges BCAA-t szedned, glutamint meg pláne. Kezdőként egy fehérje porral (ha az étrended indokolja) és egy multivitaminnal bőven megelégedhetsz tápkiegészítők tekintetében.

Ettől függetlenül a válasz a kérdésedre az, hogy igen. Ha minden áron ragaszkodsz a teljesen értelmetlen BCAA és glutamin készítményekhez, akkor nyugodtan fogyaszthatod pihenőnapokon is, semmi bajod nem lesz tőle. Úgy is mondhatnám, hogy ártani nem használ. A lényeg, hogy ne lépd túl a ráírt ajánlott beviteli mennyiséget.

2021. júl. 2. 10:44
 3/12 anonim ***** válasza:
7%
Semmi értelme ennek a két kiegészítőnek.
2021. júl. 2. 11:10
 4/12 anonim ***** válasza:
31%

persze hogy szedheted, meg hangyát bokszkesztyűvel.

bár ez utóbbi hasznos is.

2021. júl. 2. 12:00
 5/12 A kérdező kommentje:

Talán azért, mert vannak bélproblémaim (ezt ugye nem írtam, mert nem ez a kérdés fő témája) és gondolom mivel itt mindenki nagyon okos akkor tudja, hogy a glutamin segíthet … nem kioktatást kértem, hanem, hogy lehet-e vagy sem..

Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ezek aminosavak, a glutamint a szervezeted is előállítja bizonyos mennyiségben… BCAA ban levő aminosavakat ugye nem, de ha normális az étrendje valakinek fedezi simán belőle …

Akinek nem inge…

2021. júl. 2. 12:27
 6/12 anonim ***** válasza:
75%

Én csak azt nem értem, hogy mostanában mi ez az arrogancia minden második kérdezőnél? Ne csodálkozzon senki a kommentelők stílusán, amikor a kérdezők legnagyobb része flegma, lekezelő, okoskodó és bunkó.

Kérdező, ha bélproblémáid vannak és szerinted ezen a glutamin fog segíteni, akkor miért nem egy orvost (mondjuk a házi orvosodat) kérdezel meg a pihenőnapokon történő szedéssel kapcsolatban? Miért a gyakorikerdesek.hu-ra írogatsz akkor ezzel kapcsolatos kérdéseket?

Heti szinten tízszer írnak ki glutaminos, BCAA-s, arginines, kreatinos kérdéseket. Gyakorlatilag mindenki ugyanazt kérdezi. Ha nem vagy hajlandó visszaolvasni az oldalon és szembesülni azzal, hogy ezt a kérdést előtted már százan feltették, akkor ne csodálkozz azon, hogy a kommentelők a századik alkalommal már nem éppen türelmes és akkurátus választ fognak adni. Senki nem oktatott ki téged, szimplán csak ezerszer el lett mondva minden szakmai érv a felesleges tápkiegészítők szedése ellen. Rohadt frusztráló, hogy valakinek mégis ezer alkalom után is le kell írni ugyanazokat az alapvető dolgokat.

2021. júl. 2. 13:17
 7/12 anonim ***** válasza:
70%

mert ő jobban tudja

2021. júl. 2. 13:46
 8/12 A kérdező kommentje:

Erre a legjobb megoldás, az hogy nem kell ilyen kérdésekre választ adni.. másik orvossal kapcsolatban, meg van időpontom csak mivel annyira jó ezaz sztk-s ellátás hogy két hónapot várnom kell rá…

Engem az idegesít fel, mikor akármelyik kérdésre bárkinek… úgy válaszolnak mintha ők lennének az atyaúristenek.. és a kérdezők meg hülyék … nem csak a sajátomnál hanem másnál.

Miért nem lehet csak annyit írni.. hogy igen lehet nem árt, vagy ne idd mert ez meg ez van… és kész.. nem kellenek mellé külön kommentek.

2021. júl. 2. 13:47
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Mert ha valaki csak ennyit ír, akkor a kérdező elkezd nyafogni, hogy miért nem lett bővebben kifejtve. Meg általában a sporttáplálkozás nem olyan egyszerű, hogy fekete vagy fehér, igen vagy nem, szóval a kommentelők igyekeznek árnyalni az adott témát.

Szerintem ne szedj se pihenőnapon, se edzésnapon se BCAA-t, se glutamint, amíg egy dietetikus nem tanácsolja neked konkrétan, egyénre szabottan. Ha egy orvos azt mondja neked, hogy a te bélproblémáidra kifejezetten jótékony hatással lehet X gramm glutamin (nem fog ilyet mondani), akkor szedj annyit, amenyit javasol, de ha nem mondja, akkor maradj csak a multivitaminnál, meg az Omega-3-nál. Ennél a kettőnél hatékonyabb tápkiegészítő nem létezik.

2021. júl. 2. 14:12
 10/12 A kérdező kommentje:
Na látod, egy ilyen válasszal már elégedett lettem volna.. ennyit kellene írni mindenkinek, és nem egy idiótának kezelni az embert, vagy lekezelően válaszolni neki.
2021. júl. 2. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!